CEDEVITA SE OPAKO POJAČALA: / Stigao bivši centar Reala i najbolji bloker Eurobasketa

Image

Na Eurobasketu 2011. godine bio je prvi po prosječnom broju blokada po utakmici.

27.7.2016.
17:59
VOYO logo

Slovenski košarkaški reprezentativac Mirza Begović (31) najnovije je Cedevitino pojačanje, objavio je klub na svojoj službenoj stranici.

"Begić je provjereno europsko ime. U Euroligi je odigrao čak osam sezona, a tijekom karijere nastupao je za Triglav Kranj, Virtus Bolognu, belgijski Huy Basket, Geoplin Slovan, Union Olimpiju, Žalgiris, Real Madrid, Olympiakos, Laboral Kutxu i Bilbao Basket", stoji u priopćenju kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju kako je centar visok 216 centimetara u prošloj sezoni igrajući za Bilbao u Endesa ligi u prosjeku bilježio 6.05 poena, 4.42 skokova, 0.74 asistencije i 1.32 blokade za 15.7 min., dok je u Eurokupu imao prosjek od 8.25 poena, 3.25 skokova i 1.5 blokada za 14.4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Begić je, pišu, kao član reprezentacije Slovenije nastupio na Eurobasketu 2011. godine, na kojem je ujedno bio prvi po prosječnom broju blokada po utakmici. U dva navrata osvojio je Kup Slovenije i prvenstvo Slovenije, bio je prvak Baltičke lige, prvak Španjolske, osvojio je Superkup Španjolske i FIBA internacionalni kup. Za minutažu će se boriti s kapetanom Cedevite Mirom Bilanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo