LAKERSI 'UMIROVILI' SHAQA / Carmelo Anthony zabio 50 aktualnim prvacima

Image
Foto: AP

U momčadi Heata drugu utakmicu zaredom nije bilo LeBrona Jamesa, kojega muči zatezanje mišića, te Dwyanea Wadea i Marija Chalmersa zbog ozljeda gležnja.

3.4.2013.
10:31
AP
VOYO logo

MIAMI - Košarkaši New York Knicksa po treći su put u četvrtom ovosezonskom dvoboju svladali aktualne NBA prvake Miami Heat, ovoga puta kao gosti sa 102-90, a sjajnu je večer imao Carmelo Anthony koji je sa 50 poena izjednačio svoj najbolji učinak karijere.

U momčadi Heata drugu utakmicu zaredom nije bilo LeBronaJamesa, kojega muči zatezanje mišića, te DwyaneaWadea i MarijaChalmersa zbog ozljeda gležnja, ali za razliku od nedjelje kada su prvaci i bez njih trojice uspjeli slaviti u San Antoniju, ovoga puta su naletjeli na iznimno raspoloženog Anthonyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam minuta prije kraja rezultat je bio izjednačen na 86-86, ali do kraja su dvoboja gosti iz New Yorka iskoristili veći broj kvalitetnih igrača na raspolaganju i stigli do devete pobjede zaredom. Anthony je za svojih 50 koševa imao šut iz igre 18-26 (7-10 za tricu), dok su najbolji kod Heata bili ChrisBosh (23) i MikeMiller (18).

Los Angeles Lakersi su u dvoboju protiv izravnog konkurenta za osmo mjesto na Zapadu i plasman u doigravanje Dallas Mavericksa ostvarili uvjerljivu 101-81 pobjedu. Lakersi su se sada poravnali na osmom mjestu Zapada s Utah Jazzom, oba sastava imaju omjer pobjeda i poraza 39-36, dok 10. Dallas s omjerom 36-38 ima osjetan zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poluvremenu utakmice upriličena je svečanost tijekom koje su Lakersi odali počast Shaquilleu O'Nealu umirovivši njegov dres s brojem 34 koji je podignut pod svod Staples Centera, a na terenu je briljirao KobeBryant ostvarivši svoj 19. "triple-double" učinak u karijeri. Bryant je ubacio 23 koša, te dodao po 11 skokova i asistencija, a odličnog je suradnika imao u DwightuHowardu (24, 12 skokova), dok je odličnu utakmicu odigrao EarlClark (17, 12 skokova) ušavši s klupe. Kod neraspoložeih Mavsa najefikasniji je bio ChrisKaman (14), dok je DirkNowitzki postigao samo 11 pogodaka uz šut iz igre 4-13.

Washington Wizardsi ostvarili su osmu domaću pobjedu u nizu svladavši Chicago Bullse sa 90-86. U posljednju se minutu ušlo s rezultatom 86-86, a pobjedu domaćima donijeli su EmekaOkafor i TrevorAriza. JohnWall je sa 27 koševa, 9 asistencija i 8 skokova predvodio Wizardse, dok je CarlosBoozer sa 19 poena i 12 skokova bio najraspoloženiji kod Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo