'Ovo je nevjerojatno! Pamtit ćemo to cijeli život!'

Nakon što su u prvom kolu pobijedile Hrvatsku, rukometašice Brazila bile su bolje i od Crnogorki. Hrvatskog izbornika Vladimira Canjugu to nije iznenadilo.

1.8.2012.
7:53
VOYO logo

"Pobjeda Brazila nad Crnom Gorom, koja je 95 posto sastavljena od igračica Budućnosti, prvakinja Europe, dovoljno govori o kvaliteti Brazila. Mi smo znali da je Brazil neugodna ekipa, od koje smo i lani na SP-u u Brazilu izgubili s jednim razlike nakon što smo vodili 45 minuta. Hrvatska, ali i europska javnost nije upoznata s činjenicom da ženski rukomet u Brazilu nije poput muškog. To je jedan od najatraktivnijih i najboljih neeuropskih sastava. Utakmicu s Brazilom mogli smo dobiti jer smo odigrali fenomenalnu obranu. Protiv Angole smo to malo popravili, oni su nezgodna ekipa, Rusija se s njima mučila cijelu utakmicu", ističe Canjuga.

Kod Hrvatica je, priznaje, problem malo bio i u tremi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate, ženski je rukomet specifičan, djevojkama treba vremena da probiju taj grč, tek onda puno lakše i puno bolje igraju. Nadam se da smo mi s prve dvije utakmice taj problem riješili. Ime Rusije nama će biti najveći problem. Cure moraju shvatiti da to nije reprezentacija otprije četiri godine, svjetski prvak, olimpijski pobjednik... To je Rusija koja je na zadnja dva natjecanja bila samo jedno mjesto ispred nas, koja se s Angolom puno više mučila od nas, koja je u Brazilu od Brazila izgubila sa 15 razlike, a mi smo igrali dvije egal utakmice. Shvate li cure da mi može igrati ravnopravno s Rusijom, onda će to biti neizvjesna utakmica koju možemo dobiti. Budemo li impresionirani, sigurno je da ćemo imati problema", rekao je hrvatski izbornik koji je oduševljen Igrama u Londonu.

"Ovo je nevjerojatno! Sve su dvorane pune. Mi igramo u 9.30 protiv Angole, 7000 ljudi nas dođe gledati. To je nevjerojatno! To je ostavilo dojam na cure, a tu je i boravak u olimpijskom selu gdje svakodnevno susrećeš najveće zvijezde koje se međusobno pozdravljaju i uvažavaju. Pamtit ćemo to, djevojke i mi iz stožera cijeli život."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201207200428004-Olimpijske igre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo