FORMULA 1: NEZADRŽIVI BRAWN GP / Button i u Maleziji starta prvi

Image

Britanac je briljirao na stazi Sepang i izborio peti "pole position" u karijeri. Društvo u prvom redu radit će mu Trulli.

4.4.2009.
11:06
VOYO logo

Vozač momčadi Brawn GP, Jenson Button, osvojio je najbolju startnu poziciju na kvalifikacijskom treningu formule 1 za nedjeljnu VN Malezije koja se vozi na stazi u Sepangu. Nakon prošlotjednog "pole position"-a i pobjede u utrci za VN Australije, Britanac je nastavio odličan start sezone i peti puta u karijeri zauzeo najbolju startnu poziciju. 

Za razliku od prošle utrke drugo vrijeme kvalifikacija nije ostvario njegov momčadski kolega Rubens Barrichelo, nego je ovaj puta to pošlo za rukom vozaču Toyote Jarnu Trulliju, trećeplasiranom u Melbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi startni red po vremenima trebali su zaradili Vettel i Barrichello, ali pošto su obojica kažnjeni, drugi red čine Timo Glock u Toyoti i Nico Rosberg u Williamsu. Vettel od Australije vuče kaznu starta u utrku za deset mjesta lošije pozicije jer je ugrozio sigurnost ostalih natjecatelja vozeći se stazom teško oštećenog bolida nakon sudara s Robertom Kubicom. Barrichela je pet pozicija unatrag vratila promjena getribe nakon prvih dvaju slobodnih treninga u Sepangu.

Zahvaljujući Vettelovoj kazni, svjetski prvak Lewis Hamilton neće startati sa 13. nego 12. pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S pete startne pozicije u utrku će krenuti Mark Webber, a sa šeste Robert Kubica. Nije se proslavio niti dvojac Ferrarija. Raikkonen starta s devete, a Massa 16. pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike