Harden sam pobijedio Pacerse / Brooklyn i Indiana sve dalje od doigravanja, Hrvati slabi

Image
Foto: AP Images

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović imao je vrlo lošu šutersku večer ubacivši šest poena uz šut iz igre 3-14

24.3.2015.
9:51
AP Images
VOYO logo

Košarkaši Brooklyn Netsa izgubili su s visokih 91-110 na svom terenu od izravnog konkurenta za plasman u doigravanje Boston Celticsa te sada imaju dvije pobjede manje od njih u borbi za osmo mjesto u Istočnoj konferenciji, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović imao je vrlo lošu šutersku večer ubacivši šest poena uz šut iz igre 3-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz šest pogodaka, Bogdanović je za 26 minuta provedenih na parketu ostvario i šest skokova te jednu asistenciju.

Celticse je do važne pobjede u borbi za doigravanje vodio Evan Turner koji je ostvario "triple-double" učinak sa 19 koševa, 12 asistencija i 10 skokova, dok je najefikasniji kod Netsa bio Brook Lopez sa 31 košem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deron Williams je tek dva puta pogodio iz igre, ali je promašio triple-double za samo jedan skok.
No u ovoj utakmici pamtit će ga se po tome što je potpuno zbunio bespomoćnog Brandona Basa. Krenuo je malo lijevo pa desno pa lijevo te 'zalijepio' dobar koš dok je Bass još gledao u svoje tenisice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston je sada osmi na Istoku s omjerom pobjeda i poraza 31-39, dok je Brooklyn pao na 11. mjesto sa 29-40. Između su još Charlotte Hornetsi sa 30-39 i Indiana Pacersi sa 30-40.

U ponedjeljak je neuspjeh na svom terenu doživjela i druga momčad u kojoj nastupa hrvatski reprezentativac u NBA, Indiana Pacersi su izgubili od Houston Rocketsa sa 100-110, a Damjan Rudež je za 21 minutu provedenu na terenu postigao sedam poena (šut iz igre 3-6, trica 0-1) uz jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rocketse je do nove, 47. pobjede u sezoni predvodio James Harden sa 44 ubačaja, dok je CJ Watson sa 23 poena bio prvo ime Pacersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak su nastup u doigravanju i teoretski osigurale još dvije momčadi, Chicago Bullsi koji su na svom terenu nadigrali Charlotte Hornetse sa 98-86, te Memphis Grizzliesi koji su kao gosti bili bolji od New York Knicksa sa 103-82.

Bullsi su postali treća momčad s Istoka koja je osigurala doigravanje, nakon Atlanta Hawksa i Cleveland Cavaliersa, a do 43. pobjede u sezoni vodili su ih njihovi visoki igrači. Nikola Mirotić (28, 8 skokova) i Pau Gasol (27, 12 skokova). Kod Hornetsa najbolji je bio Kemba Walker (29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grizzliesi su ostvarili 50. pobjedu u sezoni kojom su se pridružili Golden State Warriorsima kao druga sigurna momčad u doigravanju na Zapadu, a do pobjede u Madison Square Gardenu i njih su vodili centri, Zach Randolph (23) i Marc Gasol (21). Kod Knicksa istakli su se Langston Galloway (19) i Andrea Bargnani (18).

Vodeći sastav lige Golden State Warriorsi u svom su 70. ovosezonskom nastupu ostvarili 57. pobjedu deklasiravši na svom terenu Washington Wizardse sa 107-76. Na poluvremenu je bilo samo tri razlike za Warriorse (52-49), no treću su četvrtinu domaći dobili sa 29-8 i pobjednik je bio odlučen. Stephen Curry je sa 24 koša bio prvi strijelac kod pobjednika, dok su kod poraženih Bradley Beal, Ramon Sessions i Kevin Seraphin ubacili po 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem susretu večeri Minnesota Timberwolvesi ostvarili su rijetku gostujuću pobjedu svladavši Utah Jazz sa 106-104 nakon produžetka. Zach LaVine (27) i Andrew Wiggins (22) predvodili su Wolvese, a Derrick Favors (19, 12 skokova) i Rudy Gobert (18, 17 skokova) Jazz.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo