ne biste vjerovali / Brojke 'ubile' stereotip: žene su bolji vozači od muškaraca!

Image
Foto: Thinkstock

Podaci o prometnim nesrećama u 2013. godini austrijskog Zavoda za statistiku pokazali su da su žene prouzročile manje nesreća, ali da se jednako živciraju za volanom kao i muškarci

9.3.2015.
8:54
Thinkstock
VOYO logo

BEČ - Statistike pokazuju da su žene ipak bolji vozači, barem ako je za vjerovati podacima o prometnim nesrećama u 2013. godini koje je objavio austrijski Zavod za statistiku (Statistik Austria), a prenose austrijski mediji.

Brojke pokazuju da su žene prouzročile manje nesreća na cestama, bilo da se radi o automobilističkim, motociklističkim ili sudara u koje su umiješani pješaci.

Muškarci su izazvali više prometnih nesreća tijekom 2013. godine i to 66 posto njih sudjelovali su u sudarima kao motociklisti, 64 posto kao vozači, a 58 posto kao pješaci.

Najveći broj automobilskih nesreća je izazvan zbog same nepažnje vozača, ali sve češće i zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Možda zvuči nevjerojatno, ali žene telefoniraju manje tijekom vožnje i opreznije su. Od ukupno 11.302 nesreća izazvanih razlozima koje smo naveli, žene su prouzročile 3.776 prometnih nesreća, a muškarci duplo više, točnije 7.526 njih.

Prema ovom istraživanju, omjer žena i muškaraca koji se živciraju tijekom vožnje zbog gluposti koje čine drugi vozači u prometu je isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo