BRISAO PARKET JORDANU: / "Nitko nije znao za mene, a sad sam u NBA ligi"

Image
Foto: Screenshot

Duje Dukan i službeno je postao novi član Sacramento Kingsa. Potpisao je dvogodišnji ugovor, a u sljedećoj sezoni trebao bi zarađivati 525.000 dolara.

23.7.2015.
13:20
Screenshot
VOYO logo

Dukan je postao tek treći hrvatski košarkaš koji je nedraftiran završio u NBA ligi. Prije njega to je uspjelo Damjanu Rudežu i Stojku Vrankoviću. Ukupno je 16. Hrvat u najjačoj ligi svijeta.

Unuk Tita Kirigina

Duje je sin NBA skauta Chicago Bullsa Ivice Dukana, a kao dijete brisao je parket u United Centru na utakmicama Jordanovih i Kukočevih "Bikova" i sanjao o karijeri u najjačoj ligi svijeta. Sportske gene ima i po majčinoj liniji, jer je unuk Tita Kirigina, legendarnog Hajdukovog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek sam želio igrati u NBA ligi, bit ću kao spužva, sve ću upijati i pokušati što više naučiti. Osim Kingsa, ne vjerujem da je mnogo ljudi znalo za mene", kazao je Dukan na predstavljanju.

Bivši student sveučilišta Wisconsin se kroz Ljetnu ligu nametnuo u Kingisma za koje je u prosjeku postizao 9.2 poena uz šut za tricu 41.7 posto u pet utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A novog igrača pohvalio je potpredsjednik kluba i bivši proslavljeni igrač Vlade Divac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duje je imao sjajnu sezonu u Wisconsinu. Igrač je velikog potencijala i može nam puno toga donijeti u budućnosti. Doveli smo nekolicinu veterana, ali moramo razmišljati i o budućnosti. Upravo smo to učinili potpisavši ugovor Dujom i Sethom", kazao je Divac.

Uz Dukana, za Sacramento je pospisao i Seth Curry, mlađi brat MVP-ja sezone Stephena Curryja, člana NBA prvaka Golden Statea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svojoj ulozi u novoj momčadi je rekao: "Svakako mogu raširiti reket s pozcije visokog krila, ali mogu i proći suparnike u driblingu. Sustav trenera Georgea Karla, koji smo djelomično primjenjivali i na Ljetnoj ligi, ostavlja puno slobode igračima na mojoj poziciji i vjerujem da je ovo bila najbolja moguća opcija za mene."

Zbog Ljetne lige neće u reprezentaciju

Dukan će u nadolazećoj sezoni biti četvrti hrvatski košarkaš u NBA ligi, uz Bojana Bogdanovića (Brooklyn), Damjana Rudeža (Minnesota) i Marija Hezonju (Orlando).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se Dario Šarić, kojeg je lani izabrala Philadelphia, ovog ljeta odlučio na dolazak u NBA. Hrvatska bi mogla sastaviti petorku u najjačoj ligi svijeta.

Dukan je zbog obveza u Ljetnoj ligi, ovog ljeta prekrižio nastup na hrvatsku reprezentaciju, koju u rujnu očekuje Eurobasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo