Veliki preokret u Australiji: Ispala lijepa Srpkinja

Kineskinja Na Li i Kanađanka Eugenie Bouchard prvi su polufinalni par prvog teniskog Grand Slam turnira sezone – Australian Opena.

21.1.2014.
9:59
VOYO logo

Senzaciju i veliki preokret u svom četvrtfinalnom ogledu kreirala je mlada Kanađanka (19), koja je s 5:7, 7:5, 6:2 bila bolja od srpske tenisačice Ane Ivanović, koja je samo kolo ranije izbacila iz turnira najbolju igračicu svijeta – Serenu Williams.

Ivanović je u prvom setu bila dominantnija igračica, no isti je riješila tek nakon što je potvrdila break iz trećeg pokušaja. Naime, prethodna dva puta, kod 4:3, 5:4, Bouchard je odmah vraćala izgubljeni servis. Činilo se da bi takav gubitak seta mogao slomiti Bouchard, međutim, ona se u nastavku na teren vratila još jača. Povela je s 4:1, nakon čega je Ivanović poravnala na 5:5, no nije uspjela napraviti potpuni preokret. Ovoga je puta Bouchard uzela set rezultatom 7:5, a odlučujuću dionicu je izborila breakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon medicinskog predaha zbog bolova u lijevoj nozi Ivanović nije ni najmanje bila konkurentna u trećem setu, koji je Kanađanka lakoćom riješila, te se plasirala u svoj prvi Grand Slam polufinale.

Suparnica će joj biti Kineskinja Na Li, koja je lakoćom sa 6:2, 6:2 bila bolja od Talijanke Flavije Pennette. Na Li je bila toliko bolja da Pennetta može biti zadovoljna da je i uzela po dva gema u oba seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi polufinalist kod tenisača je Čeh Tomaš Berdych, koji je sa 6:1, 6:4, 2:6, 6:4 bio bolji od Španjolca Davida Ferrera. Češki je tenisač umalo ispustio meč iz ruku, no uspio je u četvrtom setu zadržati koncentraciju i prednost breaka koju je stekao kod rezultata 2-2. Suparnik Čehu u polufinalu bit će bolji iz susreta Novaka Đokovića i Stanislasa Wawrinke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo