pretežak protivnik / Borna Ćorić u 1/16 finala Roland Garrosa teško stradao od Amerikanca Jacka Socka

Image
Foto: AP Images

Sock je sjajno ušao u susret, a Ćorić nije imao mentalne, a vjerojatno mu je malo nedostajalo i fizičke snage za pokušaj obrata protiv vrlo raspoloženog i taktički spremnog suparnika

30.5.2015.
17:39
AP Images
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se u subotu uspio pridružiti Marinu Čiliću u osmini finala Roland Garrosa nakon što ga je u 3. kolu za jedan sat i 46 minuta igre sa 6-2, 6-1, 6-4 nadigrao Amerikanac Jack Sock.

Američki 22-godišnjak u svim je elemntima bio bolji od četiri godine mlađeg suparnika i potpuno zasluženo slavio u tri seta. Ćorić ni približno nije pokazao igru kakvom je samo dva dana prije došao do pobjede u pet setova nad iskusnim Španjolcem Tommyjem Robredom, ali za to dobar dio zasluga treba pripisati i 37. tenisaču svijeta koji se po prvi put u karijeri probio u osminu finala na jednom Grand Slam turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Sock je bio dovoljno strpljiv, nije srljao i čekao je svoju priliku za napad. Prepustio je inicijativu hrvatskom tenisaču koji je već u prva dva seta napravio 19 neforsiranih pogrešaka, dok ih je Amerikanac imao samo devet.

U prva dva seta Ćorić nije stigao nijednom do prilike za break, odnosno nijednom nije uspio doći ni do izjednačenja kad je Sock bio na početnom udarcu. S po dva breaka u svakom setu Amerikanca je nakon nešto više od sat vremena još samo jedan set dijelio od najboljeg rezultata na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tračak nade za Ćorića ukazao se kad je u drugom gemu trećeg seta izborio prvu break-loptu. Pokazalo se da je to bila Ćorićeva posljednja prilika za mogući preokret. Nanizavši tri poena Sock je sačuvao servis, a u sedmom gemu novim breakom stigao do ključne prednosti.

Ćorić nije imao mentalne, a vjerojatno mu je malo nedostajalo i fizičke snage za pokušaj obrata protiv vrlo raspoloženog i taktički spremnog suparnika. Hrvatski je tenisač osvojio samo 18 poena na reternu i 59 % kad je pogodio prvi servis, što je premalo za pobjedu i na manjim turnirima, a ne u 3. kolu Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je 11 neforsiranih pogrešaka više (28-17) i šest izravnih poena manje (24-30) od svog suparnika koji je već u 3. kolu bio jedini preostali američki tenisač u ždrijebu. Socka u osmini finala čeka dvoboj protiv boljeg iz dvoboja Rafaela Nadala i Rusa Andreja Kuznjecova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo