ISPOVIJEST SOLINSKOG TIGRA / Borilačka legenda otvorila dušu pred našim kamerama

U životu borilačke legende Branka Cikatića nema mnogo razloga za smijeh. Zdravlje mu je opako narušeno, što zbog borbi, što zbog optužbi koje su ga pratile posljednjih godina. Među njima i one da je naručio ubojstvo Mirka i premlaćivanje Slavka. Filipovića i Linića, da ne bi bilo zabune. Zbog svega je tri puta završio u pritvoru, a na sudovima proveo dugih 13 godina.

26.3.2014.
17:55
VOYO logo

Nekada prvi osvajač K1, velika zvijezda u Japanu, danas živi mirnim obiteljskim životom u Solinu uz suprugu i dvoje djece. No obiteljsku idilu moćnom tigru ne kvare kuhače i lonci već optužbe ĐinaZekana za naručivanje ubojstva MirkaFilipovića i  premlaćivanje SlavkaLinića

"Jedan bolesni čovjek je izmislio priču da sam ja njega nagovarao da prebije Slavka Linića. Mene to čudi, mora biti da se iz politike ili iz obavještajnih službi netko tu umiješao", uvjerava Cikatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branka je cjelokupna situacija zatekla. Čak 13 godina suđenja i gomila izgubljenih živaca. No, istina je, kaže, izašla na vidjelo. 

"Ja sam dobio proces od države, čekam rješenje Županijskog suda i ponovit ću proces za oštetu u Strasbourgu, to je bez daljenjega", otkriva bivši borac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao pravi borac Cikatić ide do kraja, kaže da ga je život naučio nostiti se s nepravdom. Borba je ono u čemu je bio najbolji. Količinu trofeja koji krase njegov dom ne može ni nabrojati. Bili su to dani ponosa i slave za kojih je čak i glumio u Hollywoodu. No nije mu se svidjelo.

"Tada sam snimao film sa AnneNicoleSmith, međutim onaj stil života u Hollywoodu se meni nije svidio – to je daleko od spotrskog života na koji sam ja naučio", iskreno priznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razuzdani život Hollywooda za Branka je bio previše. Nastavio je sa sportom, nanizao gomilu pobjeda i na kraju završio u Kući slave splitskog sporta. Iako se sada to tako ne čini, u borilačke sportove je skoro pa slučajno zalutao.

"Ja sam pokušao ići u Hajduk, međutim trener mi je rekao da sam fizički slab i onda sam otišao na borilački sport da ojačam i tako sam ostao", kaže Cikatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je primio bezbroj udaraca u ringu, solinski tigar će se uvijek sjećati prvih batina.

"Nisam imao kimono i onda sam ja, da kažem, ukrao plahtu sa kreveta mojih roditelja iz ormara i napravio sam kimono od toga. Tako da sam tada dobio prve batine", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas 59-godišnji četverostruki svjetski prvak, rado se sjeća svih trenutaka svoje bogate karijere. No, u ring više ne ulazi jer ni sam ne zna ima li dijela tijela koji ga ne boli. Aktivan je kao trener i obučava samo najbolje borce diljem svijeta. Jer to je ono što najbolje zna.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike