na rubu ispadanja iz doigravanja / Bogdanović najbolji kod Netsa, ali nije mogao sam protiv Bullsa

Image
Foto: AP Images

Bojan Bogdanović je sa 17 koševa za gotovo 33 minute u igri (32:55) bio najbolji strijelac domaće momčadi

14.4.2015.
9:40
AP Images
VOYO logo

Košarkaši Chicaga su pobjedom u Brooklynu 113-86 osigurali treću poziciju za doigravanje, a domaće Netse gurnuli u neizvjesnost uoči posljednje dvije večeri regularnog dijela NBA sezone.

Bojan Bogdanović je sa 17 koševa za gotovo 33 minute u igri (32:55) bio najbolji strijelac domaće momčadi. Jarett Jack je postigao 15 poena za gubitnike koji su iz igre imali samo 36,8 % šuta te ubacili samo tri trice iz 12 pokušaja. Sve tri postigao je Bogdanović (3/6), a ostali su gađali 0/6. Bullse su do pobjede i osiguravanja trećeg mjesta u Istočnoj konferenciji za doigravanje, predvodili Nikola Mirotić sa 26 koševa i Pau Gasol sa 22 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja na to gledam ovako. Imamo još jednu utakmicu i moramo pobijediti", rekao je trener Netsa Lionel Hollins nakon 22. domaćeg poraza njegove momčadi koja će prvi put od preseljenja u Brooklyn 2012. godine regularni dio sezone završiti s negativnim učinkom u Barclays Centeru (18-22).

Netsi će u svojoj dvorani u noći sa srijede na četvrtak ugostiti Orlando i imati imperativ pobjede. No, ni to im neće biti dovoljno uspije li Indiana u noći s utorka na srijedu kod kuće svladati Washington, a večer poslije slaviti na gostovanju u Memphisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Bogdanovića, koji je ubacio 17 poena za 33 minute i postigao sve tri trice Netsa (Bojan 3/6, ostali 0/6), te Jarretta Jacka koji je također ušao s klupe i postigao 15 koševa, Brooklyn nije imao raspoloženu petorku. Deron Williams, Joe Johnson i Brook Lopez zajedno su ubacili 34 poena, šutirajući 13/33.

"Sve smo pokušavali iz driblinga i solo akcijama, nismo imali dobar protok lopte. Na taj način ne možemo pobjeđivati", zaključio je Williams koji je imao pet od 12 asistencija Netsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bullse su do pobjede i osiguravanja trećeg mjesta u Istočnoj konferenciji za doigravanje, predvodili Nikola Mirotić sa 26 koševa i Pau Gasol sa 22 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Poraz Netsa otvorio je nadu Miamiju, koji je pobjedom nad Orlandom 100-93, teoretski ostao u igri za doigravanje. No, da bi se to dogodilo, Heat će morati slaviti u Philadelphiji posljednje večeri regularnog dijela sezone, a Indiana i Brooklyn sve izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci za posljednjim mjestom u doigravanju Netsi (37-44) više nisu gospodari svoje sudbine. Za dva dana moraju na domaćem terenu pobijediti Orlando, ali ni to im neće biti dovoljno uspije li Indiana u noći s utorka na srijedu kod kuće svladati Washington, a večer poslije slaviti na gostovanju u Memphisu.

Oklahoma je pobijedila Portland 101-90, a Russell Westbrook se opet upisao u najbolje strijelce s još jednom izvanserijskom partijom. Upisao je 36 poena, 11 skokova i sedam asistencija, ostavivši momčadi nadu za doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njega, onaj koji vodi utrku za najboljeg strijelca lige je James Harden, ali i Enes Kanter koji je ubacio 27 poena i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Portlanda je najbolji bio Meyers Leonards učinkom karijere od 24 poena.

U Zapadnoj konferenciji će posljednja večer odlučivati hoće li se Golden Stateu u prvom krugu doigravanja suprotstaviti Oklahoma City ili New Orleans. Ured NBA lige poništio je automatsku suspenziju Russellu Westbrooku zbog tehničke u dvoboju s Indianom i dopustio najboljem igraču Oklahome nastup protiv Portlanda. Ovaj je to iskoristio i s 36 koševa, 11 skokova i sedam asistencija odveo domaće do pobjede 101-90.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"NBA dobro procjenjuje kad je igrač zaslužio tehničku, a kad nije i treba li sučeva odluka biti poništena. Sretan sam što je u mom slučaju bila poništena", izjavio je Westbrook nakon pobjede nad Portlandom koja je Thunder ostavila u borbi s New Orleansom za osmo mjesto.

Pelicansi su lakoćom slavili na gostovanju kod Minnesote 100-88, predvođeni Anthonyjem Davisom (24 koša, 11 skokova, pet asistencija) i drže sve u svojim rukama. Pobijede li u posljednjoj utakmici zahuktali San Antonio u svojoj dvorani, idu u doigravanje, bez obzira na ishod gostovanja Oklahome kod Minnesote, u utakmici u kojoj će Thunder imati imperativ pobjede. Obje utakmice su u istom terminu, u četvrtak u 2 ujutro po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriorsi su dobli Memphis 111-107 na krilima Klaya Thompsona, a Lebron James je u pobjedi Clevelanda nad Detroitom (109-97) imao triple-double učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston je rutinski dobio Charlotte 100-90, a New York je iznenadio Atlantu 112-108.

Miami je bio bolji od Orlanda 100-93. New Orleans je dobio u Minneapolisu 100-88 dok je Utah slavila protiv Dallasa 109-92. Sacramento je pobijedio Lakerse 102-92, a Clippersi Denver 110-103.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike