NOVITET U NOGOMETU / Blatter razmišlja o ukidanju zaleđa

Image

Predsjednik Fife razgovarao je s predsjednikom Međunaronog saveza hokeja na travi o njihovim iskustvima nakon što je 1998. godine u tom sportu ukinuto zaleđe.

4.3.2010.
17:46
VOYO logo

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza Sepp Blatter razmišlja o ukidanju zaleđa u nogometu!

Britanski mediji pišu u četvrtak kako se Blatter sastao s Leandrom Negreom, predsjednikom Međunaronog saveza hokeja na travi s kojim je razgovarao o njihovim iskustvima nakon što je 1998. godine u tom sportu ukinuto zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogo se raspitivao o uspješnosti primjene pravila, no nije ponudio mišljenje o tome. U ovom trenutku teško mi je reći što će se u nogometu po tom pitanju dogoditi. Imam osjećaj da je bio zadovoljan onim što je čuo od mene iako se nije izjašnjavao", kazao je Negre.

Činjenica da je ukidanje zaleđa u hokeju na travi ubrzala tu igru čime je postala uzbudljivija i atraktivnija gledateljima, zasigurno ide u prilog ukidanju zaleđa u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, mnogi stručnjaci i oni koji prate oba sporta ipak su suzdržani u tom pogledu.

"Volio bih vidjeti primjenu tog pravila u nižim nogometnim ligama. Pretpostavljam da će nogometašima trebati određeno vrijeme kako bi se prilagodili ukidanju zaleđa", rekao je Barry Davies, komentator BBC-ja koji prati oba sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davies poručuje da bi radije u nogometu primijenio hokejaško pravilo o zelenom kartonu, kazni kojom je igrač suspendiran na dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo