'bili' se napromašivali / Bilić nadmašio Tudora na Poljudu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sva tri gola pala su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli golom Necipa Uysala u 13. minuti, a na 2-0 povisio je Dentinho u 27. minuti. U posljednjim trenucima prvog dijela rezultat je smanjio Jean Evrard Kouassi.

10.10.2013.
21:14
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U prijateljskom susretu igranom na stadionu Poljud pred 10.000 gledatelja nogometaši Bešiktaša, koje vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić, pobijedili su Hajduk 2-1.

Sva tri gola pala su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli golom Necipa Uysala u 13. minuti, a na 2-0 povisio je Dentinho u 27. minuti. U posljednjim trenucima prvog dijela rezultat je smanjio Jean Evrard Kouassi. U nastavku susreta obje su momčadi imale niz prilika za novi pogodak, no rezultat se više nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugoplasirana momčad turskog prvenstva u grad pod Marjanom stigla je bez čak deset reprezentativaca, dok Igor Tudor također nije mogao računati na nekoliko standardnih prvotimaca.

Početni udarac na utakmici izvela je svjetska prvakinja u jedrenju u klasi Laser Tina Mihelić. Zajedno s njom bio je i međunarodni sudac Petar Gabrilo koji se oprašta od aktivnog suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduk Igor Tudor i njegov kolega na klupi Bešiktaša Slaven Bilić nakon večerašnje prijateljske utakmice na Poljudu, u kojoj su gosti slavili 2-1, pokazali su zadovoljstvo utakmicom u kojoj su dali priliku nogometašima koji manje nastupaju u ligaškim ogledima.

"Navijači su mogli uživati u utakmici u kojoj je bilo dosta borbenosti, prilika i golova", istaknuo je Tudor. Naglasio je kako sa taktičkog i kondicijskog aspekta zadovoljan nastupom svojih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj utakmici dao sam minutažu igračima koji manje nastupaju u prvenstvu kako bi im se podigla forma, a uveo sam i nekoliko mladih igrača, Andriju Balića, Arlinda Bashu i Josipa Bašića, koji predstavljaju budućnost Hajduka", pojasnio je Tudor.

Zahvalio je Slavenu Biliću što je doveo svoju momčad u Split na prijateljsku utakmicu protiv Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo ovom utakmicom svi profitirali", zaključio je Tudor.

Bilić je istaknuo kako je prijateljska utakmica između Hajduka i Bešiktaša bila dobra za gledatelje, igrače, ali i trenere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I prije sam znao da je Hajduk dobar, a večeras je bio i silno motiviran", kazao je Bilić. Posebice je pohvalio napadača Jeana Evrarda Kouassia.

"Kouassi je u svakoj akciji konkretan i opasan, sviđa mi se njegova igra", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Bilićevim riječima momčad Bešiktaša je u večerašnjoj utakmici mogla dati sedam golova, ali i primiti sedam ili osam golova. Pojasnio je kako je zbog reprezentativnih obveza u momčadi nedostajalo više standardnih igrača, te je dao priliku onima koji manje nastupaju u utakmicama turskog prvestva.

"Ova utakmica je bila dobar test za moju momčad", istaknuo je bivši izbornik hrvatske reprezentacije, a sada trener turskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike