LATVIJA PALA NA KANTRIDI / Bilić i Hrvatska su 'živjeli' čudo samo 13 minuta!

Image
Foto: PIXSELL

U 66. minuti, nakon gola Eduarda, Hrvatska je nakratko bila na EURO-u jer su Grci gubili u Tbilisiju. Do kraja susreta Bilićevi izabranici su sredili Latviju, no Grčka je ipak preokrenula minus protiv Gruzije i gurnula 'Vatrene' u dodatne kvalifikacije.

11.10.2011.
20:45
PIXSELL
VOYO logo

Od početka utakmice na Kantridi se igralo samo na jedan gol. Već u drugoj minuti je iz voleja pokušao Eduardo, a tri minute kasnije i Mario Mandžukić, no latvijska mreža se nije zatresla.  U 10. minuti Niko Kranjčar je bio usamljen na drugoj vratnici, no njegov udarac je bio preslab.

Već u sljedećoj akciji Modrić je ostao sam na vrhu šesnaesterca, ali pucao je preko grede. Hrvatski pritisak se nastavio, pogotovo nakon što je riječka publika saznala da je Gruzija povela protiv Grčke te je gromoglasnim navijanjem tjerala Bilićeve igrače u napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti Hrvatska je stigla najbliže pogotku nakon što je latvijski branič Oskars Klava glavom umalo matirao svog vratara. Četiri minute kasnije Eduardo je pucao pored vratnice, a gostujući vratar Vanins se nešto kasnije još jednom proslavio sjajno zaustavivši plasirani udarac Kranjčara.

Unatoč apsolutnoj dominaciji, čak 72 posto posjeda lopte i devet udaraca prema suparničkim vratima, publika je zvižducima ispratila domaće igrače jer je rezultatu tom trenutku ipak bio nepovoljan. Odmah na startu drugog dijela Strinić je zamalo iznenadio Vaninsa koji je izvadio loptu ispod grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 47. minuti je nakon kornera glavom pokušao i Mandžukić, ali opet ništa. Nervoza je rasla u hrvatskim redovima, no nastavili su se i domaći napadi, a pogodak je visio u zraku. Do njega su, međutim, u 60. minuti umalo došli Latvijci nakon što je Rudnevs pobjegao hrvatskoj obrani, no Pletikosa je padom u noge spriječio najgore.

I konačno, u 66. minuti Strinića je odličnom ubačajem pronašao Eduarda koji je glavom razbio latvijski bunker. Još se slavlje nije ni stišalo, a Srna je iz slobodnog udarca vrhunski  pronašao Mandžukića koji je glavom zakucao loptu u latvijsku mrežu za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice Hrvatska je tražila treći gol, ali hladan tuš za hrvatske ambicije dogodio se u Tbilisiju gdje je Fotakis srednim udarcem Grčkoj donio izjednačenje i time gurnuti 'Vatrene' u neizvjesnost dodatnih kvalifikacija.

Na kraju su Grci s igračem više potpuno preokrenuli rezultat i pobijedili 2:1, dok je Hrvatska, unatoč silnim naporima, ostala na dva gola i time umanjila svoje izgleda da bude najbolja drugoplasirana reprezentacija europskih kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo