ZAR OPET! / Bayern poslao brijantnu poruku Arsenalu nakon ždrijeba Lige prvaka

Image
Foto: Bayern/Twitter

Bayern Munchen poslao je urnebesnu poruku svojim suparnicima u četvrtfinalu Lige prvaka.

12.12.2016.
14:47
Bayern/Twitter
VOYO logo

Naime, Njemački velikan izvukao je Arsenal, klub s kojim su u posljednje tri godine igrali šest utakmica,. Većinom je razlog tomu bio što su Topnici redoviti skupinu završavali na drugom mjestu dok je Bayern bio na vrhu svoje. Ove godine je pak bilo obratno, a ždrijeb ih je unatoč tomu opet spojio.

Nakon što je Arsenal putem Twittera obavijestio svoje navijače o ždrijebu, iz Bayerna je brzo stigao duhovit odgovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav rasplet ždrijeba pobudio je sumnje u namještanje. Na jednom Arsenalovom navijačkom blogu probali su pojasniti da je ždrijeb namješten te da je veliku ulogu u tom imao Ruud Gullit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja u namještanje

Autor navodi kako su iz jedne posude izvlačeni nepovlašteni, dok su povlašteni bili u ostalim posudama, kojih je bilo više. Svaka ekipa je imala svoju posudu pa se izvlačenjem neotvorene kuglice iz tih posuda znalo koja je ekipa u pitanju.

Sve što je Nizozemac trabao napraviti jest da zapamti gdje je koja kuglica. U Arsenalovom slučaju bilo je samo četiri kuglice i to nije bio problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern i Arsenal će se, inače, boriti za mjesto u četvrtfinalu već četvrti put od sezone 2004/05. Bavarci su u sva tri dosadašnja dvoboja osmine finala protiv 'topnika' izlazili kao pobjednici. Osim, 2004/05. Bayern je na početku nokaut faze eliminirao Arsenal 2012/13. i 2013/14. U dosadašnjih 10 utakmica ova dva kluba Bayern je pobjeđivao pet puta, triput je bolji bio Arsenal, a dva su dvoboja završila neodlučenim ishodom.

Arsenal je 17. godinu zaredom prošao grupnu fazu Lige prvaka, ali do naslova nikada nije stigao. Najbliže trofeju klub iz sjevernog Londona bio je 2006. godine, kad je u finalu poražen od Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je pet puta osvajao naslov europskog prvaka, a posljednji put su Bavarci bili najbolji 2013. godine. Uspije li dovesti Bayern do šestog naslova, Carlo Ancelotti bi postao prvi trener s četiri naslova te prvi koji je do trijumfa stigao s tri različita kluba, nakon što je osvajao trofej dvaput s Milanom (2003. i 2007.) te jednom s Real Madridom (2014.).

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo