ŠPANJOLAC ĆE 66. PUT VODITI REDSE U EUROPI / Benitez ulazi u povijest kluba s Anfielda

Image

U domaćem dvoboju 5. kola nogometne Lige prvaka protiv Marseillea španjolski trener Liverpoola Rafa Benitez upisat će 66. europski nastup na klupi engleskog kluba.

25.11.2008.
18:11
VOYO logo

Time će se upisati u povijest sportske insitucije s Anfielda - preteći će legendarnog menadžera Billa Shanklyja, koji je skupio 65 službenih nastupa u UEFA-inim natjecanjima.

"Oduševljen sam i ponosan ovim rekordom, jer Liverpool je imao toliko velikih trenera u svojoj dugoj povijesti. Nisam imao pojma o tome do prije nekoliko tjedana. Mislim da to pokazuje da imamo odličnu momčad i da proteklih sezona odlično guramo u Europi. Nadam se da je pred nama još mnogo europskih utakmica. Među njima, vjerujem, i finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka", rekao je uskoro novi rekorder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Beniteza, koji je naslov prvaka Europe osvojio iz prvog pokušaja 2005. godine, velikom Shanklyju to nikad nije pošlo za rukom, iako je momčad vodio dugih 15 godina (1959.-1974.).

Plodove njegova rada ubrao je zato Bob Paisley (61 europska utakmica), koji je naslijedio velikog trenera i u sljedećih devet sezona na kormilu kluba uzeo tri naslova prvaka Europe (1977., 1978. i 1981. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joe Fagan, njegov nasljednik, uspio je ponoviti uspjeh 1984. godine.

Rafa Benitez tek je 17. trener u povijesti europskoga nogometnog velikana, osnovanog 1892. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo