'Prljava kampanja' / Bartomeu: Netko želi uništiti Barcelonu

Image

Predsjednik katalonskog kluba jako je ljut zbog zabrane transfera te je rekao kako se protiv Barcelone vodi prljava kampanja kojom ih se želi uništiti.

3.4.2014.
21:38
VOYO logo

Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Barcelone Josep Maria Bartomeu smatra kako se protiv katalonskog kluba vodi 'prljava kampanja' koja ima cilj 'uništiti klub s Camp Noua'.

Bartomeu se oglasio nakon što je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) Barceloni zabranila transfere u iduća dva prijelazna roka zbog kršenja pravila vezanih za transfere deset maloljetnih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko želi nanijeti štetu Barceloni. Trenutačno istražujemo silne napade na naš klub. Prvo smo optuženi za doping, potom su igrači optuženi da ne plaćaju porez, a sada i ovo. Vidjet ćemo tko stoji iza napada na Barcelonu, a o svemu ćemo izvjestiti javnost," poručio je Bartomeu.

Barcelonin predsjednik je najavio borbu za čuvenu klupsku akademiju nogometa 'La Masija' iz koje su potekli Leo Messi, Xavi, Iniesta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barcelona poštuje sve Fifine propise i mi smo klub za primjer ostalima. Međutim ogorčeni smo na Fifu zbog posljednje odluke jer kažnjava model koji u klubu funkcionira već 35 godina. La Masija je duša i esencija ovog kluba. Mi se brinemo o mladim igračima i njihovom razvoju, dodao je Bartomeu oštro poručivši: "Niti pod koju cijenu nećemo odustati od našeg modela."

Trenutačno u Barceloninoj nogometnoj akademiji trenira 18 mladića stranaca od kojih sedmorica dolaze iz Kameruna, trojica iz Gvineje, dvojica iz Maroka i Južne Koreje, te po jedan iz Nigerije, Senegala, Francuske i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je najavila kako će uložiti žalbu i pokušati srušiti zabranu transfera. Iz kluba su poručili kako će zaštitu, ukoliko će to trebati, potražiti i na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Laussani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo