EPITETI ZA RAKETU / Barcelona Rakitiću čestitala 28. rođendan: 'Hrvatski veznjak je centralna figura naše momčadi'

Uz čestitku i video koji je objavila i na svojoj Facebook stranici, Barcelona je navela i neke zanimljivosti oko Rakitićeve karijere u klubu

10.3.2016.
17:50
VOYO logo

Ivan Rakitić, jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, danas slavi 28. rođendan, a služenu čestitku uputio mu je i njegov klub FC Barcelona, u koji je stigao na ljeto 2014. iz Seville. 

"Hrvatski veznjak centralna je figura Enriqueove momčadi te je nogometaš kojeg je trener najviše koristio u svojih prvih 100 utakmica na klupi kluba", piše Barcelona na svojoj službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz video koji je objavila i na svojoj Facebook stranici, Barcelona je navela i neke zanimljivosti oko Rakitićeve karijere u klubu.

Dosad je ukupno odigrao 95 utakmica i ostvario 77 pobjeda, a koliko je bitan govori i činjenica da je četvrti po odigranim minutama ove sezone. Samo su Suarez, Busquets i Mascherano odigrali više. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je u Barceloni, postigao je 14 golova, a samo su Suarez, Messi i Neymar zabili više. Ove sezone, zabio je šest golova. 

U prvoj sezoni u Barceloni Rakitić je osvojio Ligu prvaka, Primeru, Kup Kralja, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je napisala i da je izabran za najboljeg sportaša Hrvatske te da je popularan u Japanu zbog svoje sličnosti s lokalnim junakom iz crtanih filmova Son Gokuom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo