OBAVLJENA TRANSPLANTACIJA JETRE / Barca pobjedu posvetila operiranom Ericu Abidalu

Image
Foto: PIXSELL

Francuskom braniču u redovima Barcelone, Ericu Abidalu, obavljena je transplantacija jetre, a na operacijskom stolu proveo je čak devet sati.

11.4.2012.
13:11
PIXSELL
VOYO logo

Braniču Barcelone, EricuAbidalu, noćas je obavljena transplantacija jetre, a operacija je trajala devet sati. Francuski nogometaš oporavlja se, a prvi liječnički izvještaji o uspješnosti transplantacije očekuju se tijekom dana.

Abidal je operiran u klinici Barna u Barceloni, a operacija koja je počela u utorak u 15 sati završena je oko ponoći. Zahvat je trajao dok su nogometaši Barcelone na svom Camp Nou u 32. prvenstvenom kolu igrali protiv Getafea i slavili sa 4-0, a navijači Barce su u 22. minuti, što je broj na Abidalovom dresu, pljeskom i skandiranjem podržali svog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovu pobjedu posvećujemo Abidalu. Sljedećih nekoliko dana bit će ključno, ali mi smo puni vjere da će sve proći u najboljem redu", kazao je nakon utakmice trener Barce Josep Guardiola.

Abidalu je prošle godine odstranjen tumor na jetri i uspio se vratiti nogometu. No, sada su liječnici skeptični i sumnjaju da će Abidal moći ponovno zaigrati nogomet. Ipak, treba podsjetiti da se  hrvatski nogometaš IvanKlasnić uspješno vratio na nogometne terene nakon transplatacije bubrega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo