Europa kup / Pomlađene Barakude otputovale u Rumunjsku: 'Bodove smo već unaprijed upisali'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti u utorak igraju protiv Rumunjske u Europa kupu

28.1.2019.
13:48
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nema mira i predaha za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Nova obaveza u Europa kupu, čijoj će završnici domaćin u travnju (5. - 7.) biti Zagreb i odakle će četiri ekipe izboriti završnicu Svjetske lige, predstoji joj u Rumunjskoj, točnije u Izvoraniju, mjestu 30-ak kilometara udaljenom od Bukurešta prema kojem su Barakude poletjele danas iz Zagreba preko Beča.

Za utakmicu u kojoj smo, koliko god se trudili ne podcjenjivati protivnika, unaprijed uknjižili dva boda izbornik Ivica Tucak morao je napraviti jednu promjenu u odnosu na prvotan popis. Umjesto ozlijeđenog Ante Vukičevića (lakat) poziv je dobio ljevoruki Ivan Domagoj Zović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekuje nas utakmica u kojoj smo apsolutni favoriti, utakmica u kojoj se može reći da su bodovi već upisani u našu korist bez obzira na to što igramo u nešto izmijenjenom sastavu", potvrdio je našu gore napisanu tezu izbornik Tucak koji je logično odmor dao najiskusnijima poput Bušlje, Jokovića, Garcije i Vrlića, a slično su napravili i Rumunji koji su predah za sutrašnju utakmicu dali svojoj legendi Cosminu Raduu.

"Ponovo će priliku dobiti nešto mlađi igrači, starije igrače na koje računam već dugi niz godina i koji nose igru reprezentacije trenutno odmaram. Ono što očekujem, jest da
prikažemo dobru utakmicu u kojoj će mlađi igrači imati priliku za potvrdu svojih kvaliteta, a ovo je još jedna dobra priprema za ono što će biti najbitnije, a to je utakmica sa Srbijom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi skupine, pa i cijelog natjecanja, igra se 12. ožujka u Sisku koji je neprofitna organizacija ASEC Europe sa sjedištem u Bruxellesu proglasila za Europski grad sport u ovoj godini.

Vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (HAVK Mladost)
Bekovi: Marko Macan (Jug CO), Hrvoje Benić (Jug CO), Ivan Buljubašić (HAVK Mladost)
Centri: Luka Lončar (Jug CO), Luka Lozina (Jug CO)
Vanjski: Loren Fatović (Jug CO), Ante Visković (Jadran ST), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Lovre Miloš (HAVK Mladost), Anđelo Šetka (Jadran ST), Ivan Domagoj Zović (Jadran Split)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike