Šok za Mariju Šarapovu, Federer izveo neočekivani šou

U turniru Australian Opena više nema Serene Williams, najbolje svjetske tenisačice, a od osmine finala Melbourne je izgubio i Mariju Šarapovu. Roger Federer je pak, pomeo Francuza Tsongu u tri seta

20.1.2014.
14:32
VOYO logo

Slovakinja Dominika Cibulkova odavno je poznata kao igračica koja može dobiti svakoga, ako u kontinuitetu odigra cijeli meč, a upravo je to prezentirala protiv treće nositeljice koju je svladala 3-6, 6-4, 6-1.

Poslije izgubljenog prvog seta Cibulkova je u ludom ritmu izravnih poena pobjegla na 5-0 u drugom setu. No, Šarapova se vratila na 5-4 i imala je možda priliku zakomplicirati dodatno drugi set i tada riješiti meč. No, ostala je kratka Ruskinja za preokret, te je u trećem setu ostala bez ikakvog odgovora na bombastičnu igru Cibulkove. Uzela je u trećem setu samo jedan gem, ostala bez break-prilike...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Cibulkova igrati protiv Rumunjke Simone Halep, pa će tako pobjednica tog meča upisati uspjeh karijere. Halep je bila bolja od Jelene Janković sa 6-4, 2-6, 6-0, no vidljivo je po rezultatu da prave neizvjesnosti nije bilo jer se u ključnom trećem setu Halep poigravala sa suparnicom.

Viktoria Azarenka je ostala jedina tenisačica u ždrijebu koja je pobijedila na Australian Openu. Premda je suparnica bila potencijalno opasna, Amerikanka Sloane Stephens, Azarenkin nastup je bio uvjerljiv, kao i pobjeda od 6-3, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslastica dana na Australian Openu, prvom teniskom Grand Slam turniru godine, je ostavljena za kraj ponedjeljka. Meč Rogera Federera i Jo-Wilfrieda Tsonge je trebao biti derbi, no dogodio se šou švicarskog tenisača koji je vrlo lako, lakše nego u danima kada je bio u znatno boljoj formi, pobijedio sa 6-3, 7-5, 6-4.

Tsonga je u cijelom meču imao jednu jedinu break-loptu. Istina, ona je mogla posve zakomplicirati meč jer se dogodila u gemu kada je Federer servirao za meč. No, Švicarac se spasio te jedne neugodnosti u meču i slavio za prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Andyja Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je igrao gotovo genijalno na vlastiti servis: osvojio je čak 88 posto poena poslije prvog servisa (42 od 48), te čak 69 posto poslije drugoga. Imao je i 14 izravnih poena više (43-29) od inače uvijek agresivnog Tsonge, no ovom prilikom je zbilja sve u meču išlo na jednu stranu i čekala se samo Švicarčeva egzekucija, koja se i dogodila nakon nešto manje od dva sata igre.

Federeru slijedi četvrtfinalni meč protiv Andyja Murrayja, a u slučaju nastavka pobjedničkog niza vrlo vjerojatno bi mu slijedili mečevi s Nadalom, pa Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mogu li dobiti njih trojicu zaredom? Takvo što je definitivno strašno teško, ali nisam trebao niti dolaziti u Melbourne ako ne želim pokušati. Da, probao bih, pogotovo zato jer stvarno volim igrati protiv najboljih - rekao je Federer, te se potom osvrnuo na prvi meč koji mu slijedi, a to je onaj protiv Murrayja.

- Prošle smo sezone obojica imali uspone i padove, a ovakav početak godine je dobar i za mene i za njega. Iskreno, slabo sam gledao njegove mečeve ove godine, pogotovo prije Melbournea. Nisam vidio ništa, no čim je prošao svoj dio ždrijeba na Australian Openu znači da je dobar. Očigledno je da se na pravi način vratio tenisu nakon ozljede prošle godine. Bit će lijepo opet igrati s njim - najavio je Švicarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, osmina finala tenisača: Federer (6) - Tsonga (10) 6-3, 7-5, 6-4 Nadal (1) - Nishikori (16) 7-6(3), 7-5, 7-6(3) Murray (4) - Robert 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-2 Dimitrov (22) - Bautista Agut 6-3, 3-6, 6-2, 6-4

Australian Open, osmina finala tenisačica: Ag. Radwanska (5) - Muguruza 6-1, 6-3 Cibulkova (20) - Šarapova (3) 3-6, 6-4, 6-1 Azarenka (2) - Stephens (13) 6-3, 6-2 Halep (11) - Janković (8) 6-4, 2-6, 6-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo