OSMA POBJEDA U ZADNJIH DESET GODINA / Audi pobjednik utrke 24 sata Le Mansa

Francusko-švicarsko-njemačka posada Benoit Treluyer - Marcel Fassler i Andre Lotterer u Audiju R18 TDI slavila je na 79. izdanju prestižne automobilističke utrke 24 sata Le Mansa.

13.6.2011.
6:48
VOYO logo

Momčad Audija pobjednik je slavne utrke 24 sata Le Mansa. Francusko-švicarsko-njemačka posada osvojila je 79. izdanje te prestižne utrke.

Audijeva posada je odvozila 355 krugova i sa 13 sekundi boljim rezultatom slavila ispred ekipe Peugeota 908 (Sebastien Bourdais-Simon Pagenaud-Pedro Lamy). Treće mjesto sa dva kruga zaostatka osvojili su Francuzi Stephane Sarrazin, Franck Montagny iNicolas Minassian u Peugeot 908.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Audi je slavio i prošle godine, a bila je to ujedno i osma Audijeva pobjeda u zadnjem desetljeću, te deseta ukupno. Više pobjeda ima tek Porsche, čak 16. Na trećem mjestu je Ferrari sa devet pobjeda.

Ovogodišnje izdanje utrke obilježile su dvije teške nesreće u kojima su bile uključene Audijeve posade. Prva nesreće se dogodila nakon sat vremena utrke kada se Allan McNish zabio u zid. Udario je u Ferrarijev bolid, zavrtio se, a zatim pogodio u zaštitnu ogradu. Nekoliko sati kasnije dogodila se još teža nesreća. Lanjski pobjednik Mike Rockenfeller se na najbržem dijelu staze pri brzini od skoro 300 km/h zabio u zid. Rockenfeller je uspio izaći iz neprepoznatljivog automobila, a nekoliko minuta kasnije bolid je eksplodirao. Oba vozača su prevezena u bolnicu na promatranje, a prema prvim informacijama prošli su bez težih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo