Čilić uvjerljivo do četvrtog zagrebačkog naslova

Hrvatski tenisač Marin Čilić obranio je naslov pobjednika na zagrebačkom ATP PBZ Zagreb Indoorsu, nakon što je u finalu sa 6-3, 6-4 bio bolji od njemačkog veterana Tommyja Haasa.

9.2.2014.
19:26
VOYO logo

Čilić je do jubilarnog 10. naslova u karijeri stigao nakon 80 minuta sjajne igre, na koju iskusni 35-godišnji Haas nije imao kvalitetan odgovor. Samo je jednom naš tenisač ispustio početni udarac, dok je na Haasovom servisu bio iznimno dobar. Izborio je čak osam break-prilika, te je tri pretvorio u obrat. Dva puta je oduzimao servis Nijemcu u prvom setu, kada je i izgubio jedini svoj servis-gem, te jednom u drugom.

Čilić je imao visoku realizaciju osvojenih poena od 80 posto nakon prvog ubačaja, te solidnih 51 posto nakon drugog servisa. Postotak ubačaja prvog servisa bio mu je na tek 51 posto, no Nijemac to nije znao iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo, spomenimo, četvrti međusosbni susret Čilića i Haasa, te druga pobjeda tenisača iz Međugorja. Za Čilića je ovo ujedno četvrti osvojeni naslov na zagrebačkom turniru, te peti kada su u pitanju dvoranska natjecanja.

Recimo za kraj da je Čilić do naslova stigao bez izgubljenog seta, a to mu je pošlo za rukom i 2009. godine, kada je u finalu identičnim rezultatom bio bolji od umirovljenog Marija Ančića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo