Nanizao suspenzije / Atalanta prekrižila Livaju, mediji pišu: 'Prvo će biti kažnjen, pa prodan'

Image
Foto: AP Images

Talijanski mediji su se raspisali o Livajinim 'nestašnim' ispadima, a navodno ga je Atalanta prekrižila zbog nekulturnog obračuma s navijačima kluba iz Bergama.

22.4.2014.
15:38
AP Images
VOYO logo

Prema pisanju talijanskog dnevnika Gazzetta dello Sport, vodstvo Atalante prekrižilo je hrvatskog napadača Marka Livaju (20) nakon njegovog nekulturnog obračuna s navijačima kluba iz Bergama.

Livaja je nakon subotnjeg domaćeg poraza od Verone (1-2) putem Facebooka navijače Atalante nazvao 'talijanskim gadovima' ljut što su ga vrijeđali kada je zamijenjen u 52. minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati kasnije, Livaja se na Facebooku ispričao zbog svojih riječi, no vodstvo kluba nije imalo milosti pa je njegova karijera u klubu iz Bergama završena.

Livaja se trenutačno nalazi u Splitu gdje liječi upalu Ahilove tetive, a prema pisanju Gazzette kada se vrati u Bergamo bit će i novčano kažnjen, te ostatak sezone neće konkurirati za prvu momčad. Navodi se kako će Atalanta na koncu sezone prodati polovicu Livajinog ugovora koji dijeli s Interom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije bio prvi incident nestašnog hrvatskog napadača u redovima Atalante. U veljači ove godine je bio suspendiran jer se odbio zagrijavati na utakmici protiv Udinesea, dok je u ožujku ove godine na treningu udario srpskog veznjaka Ivana Radovanovića. Problema je imao i u hrvatskoj U-21 reprezentaciji. Livaja se nije pojavio na okupljanju za kvalifikacijski dvoboj protiv Lihtenštajna u kolovozu 2013. Nije se javljao niti na telefonske pozive tadašnjeg izbornik mlade vrste Niko Kovača. "Dok sam izbornik za Livaju neće biti mjesta u mladoj reprezentaciji," kazao je tada Kovač. Niko Kovač je ubrzo potom postao izbornik A reprezentacije, nakon čega ga je Livaja nazvao i ispričao se. Kovačev nasljednik na klupi U-21 reprezentacije Nenad Gračan ga je amnestirao, no nakon incidenta u veljači uslijedila je nova suspenzija u reprezentaciji.

Livaja je ove sezone u 20 ligaških nastupa upisao 748 minuta i zabio dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo