Progovorio ocrnjeni sportski velikan: 'Ostao sam u šoku kad sam čuo'

Jamajčanski sprinter Asafa Powell progovorio je prvi put nakon što je pao na dopinškom testu.

25.7.2013.
14:55
VOYO logo

Powell, čiji najbolji osobni rezultat na stotinu metara iznosi 9.72 sekunde, prije dva je tjedna saznao da je pri ranijem dopinškom testiranju ispao pozitivan na zabranjenu supstancu oksilofrin.

Tridesetogodišnji bivši vlasnik svjetskog rekorda na 100 metara sada čeka nalaze B uzorka te se nada da će ga on osloboditi krivnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostao sam u šoku kad sam čuo vijest, ali niti u jednom trenutku nisam pomislio na prekid karijere. Učinit ću sve da sperem ljagu sa svog imena i nastavim se natjecati na najvišoj razini. Žao mi je što me neće biti na SP-u, ali ima još puno natjecanja ispred mene.

O vrućoj temi oglasio se i Usain Bolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udarac je to za atletiku, nema uopće dvojbe. No, ne znam koliko bi takvo što mene trebalo dirati", rekao je Usain Bolt, godinama najbrži čovjek na svijetu, engleskim novinarima.

Bolt se, inače, nalazi u Londonu gdje ga u petak očekuje nastup na mitingu Dijamantne lige, na 100 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvoren sam kako bi inspirirao ljude. Imam taj talent i znam da sam čist. Meni je to najvažnije. Jasno mi je da su se i prije događali doping-skandali, da su sportaši i atletičari padali na njemu, ali ne želim se živcirati. Ponavljam, čist sam, i to mi je jedino važno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo