RAZMIŠLJA O PRIZNANJU / Armstrong prekida šutnju kod Oprah Winfrey

Image

Intervju koji će biti emitiran na Oprah Winfrey Network 17. siječnja, bit će njegov prvi nakon što mu je Američka antidopinška agencija (USADA) oduzela sedam naslova osvojenih na Tour de Franceu i zabranila mu bavljenje natjecateljskim sportom.

9.1.2013.
10:36
VOYO logo

Američki biciklist LanceArmstrong  u televizijskom intervjuu kod Oprah Winfrey idući tjedan prekinut će šutnju o doživotnoj zabrani bavljenja sportom koja mu je izrečena zbog optužbi za sustavno dopingiranje. 

Intervju koji će biti emitiran na OprahWinfreyNetwork 17. siječnja, bit će njegov prvi nakon što mu je Američka antidopinška agencija (USADA) oduzela sedam naslova osvojenih na Tour de Franceu i zabranila mu bavljenje natjecateljskim sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je "New York Times" objavio da je 41-godišnji Armstrong povjerio svojim bliskim suradnicima i antidopinškim stručnjacima da razmišlja o priznavanju da se dopingirao.

"Times" je dodao kako se Armstrong nada da bi mu antidopinški dužnosnici nakon toga možda dopustili da se nastavi natjecati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nakon toga se oglasio Armstrongov odvjetnik Tim Herman koji je za "USA Today" rekao da nije bilo nikakvih kontakata s antidopinškim tijelima o priznanju.

Armstrong je do sada odbacivao sve optužbe da se dopingirao, a također nikada nije bio pozitivan na doping testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvješće USADA-e od 10. listopada navodi kako je Armstrong predvodio "najsofisticiraniji, profesionalni i uspješni doping program koji je ikada viđen u sportu" s korištenjem anaboličnih steroida, ljudskog hormona rasta, transfuzija krvi i druge vrste dopinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo