TOUR DE FRANCE / Armstrong pod pojačanim nadzorom

Image

Broj kontrola se povećava i mogu reći Lanceu Armstrongu da će nad njim biti provođena vrlo, vrlo, vrlo stroga kontrola", najavila je francuska ministrica zdavstva.

3.7.2009.
10:41
VOYO logo

PARIZ - Nad američkim biciklistom Lanceom Armstrongom antidoping tijela provodit će "vrlo strogu kontrolu" na Tour de Franceu, izjavila je francuska ministrica zdravstva Roselyne Bachelot u petak, dan prije početka velike utrke kroz Francusku.

"Trebamo voditi vrlo aktivnu borbu protiv dopinga. Biciklizam je trenutačno sport koji se najviše kontrolira što se tiče dopinga. Ove godine Međunarodna biciklistička unija provodit će strogu kontrolu, a tu je i Francuska agencija za borbu protiv dopinga. Broj kontrola se povećava i mogu reći Lanceu Armstrongu da će nad njim biti provođena vrlo, vrlo, vrlo stroga kontrola", rekla je Bachelot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je ministrica podsjetila da je Francuska uvela krvnu putovnicu kojom se ne testiraju kemijske tvari nego biološki profil sportaša i ako ima odmaka od biološkog profila vidi se da se radi o dopingu pa čak i ako se radi o nepoznatoj tvari.

Armstrong je bio pobjednika Tour de Francea rekordnih sedam puta od 1999. do 2005. Preživio je rak testisa koji se metastazirao na mozak i pluća, 1996. godine. Nikada nije dokazano da je koristio doping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo