AO: / Novak na Viktora, Ana na Jelenu

U Melburnu je održan žreb za Australijan open

11.1.2013.
12:58
VOYO logo

U petak je u Melburnu održan žreb za prvi Gren Slem turnir sezone, Australijan open, koji startuje u ponedeljak 14. januara.

Novak Đoković i Viktorija Azarenka, kao aktuelni šampioni, tradicionalno su prisustvovali žrebu, koji nije baš bio naklonjen srpskim predstavnicima u obe konkurencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz Pol Anri-Matje biće prvi protivnik Đokoviću na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu. Njih dvojica do sada su igrali pet puta, a prvi reket sveta vodi sa 4:1 u pobedama.

Znatno teži posao od Đokovića na startu prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira imaće Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnik Tipsareviću biće ljubimac domaće publike Lejton Hjuit, dok će Troicki prolaz u drugo kolo morati da potraži preko Čeha Radeka Štepaneka.

Sva trojica srpskih tenisera nalaze se u istoj polovini žreba što teoretski znači da bi prvi srpski duel mogao da usledi u trećem kolu kada bi Đoković i Troicki podelili megdan, a drugi tek u polufinalu u kojem bi rivali bili Tipsarević i pobednik meča Đoković - Troicki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u drugoj polovini žreba nalaze se Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej.

U konkurenciji dama, najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović će biti 13. nosilac i igraće protiv Melinde Cink iz Mađarske, a potom najverovatnije protiv Slovakinje Danijele Hantuhove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena Janković igra protiv Šveđanke Johane Larson, u drugom kolu protiv jedne od kvalifikantkinja, dok bi u trećem kolu mogla da se sastane sa Anom Ivanović.

Bojana Jovanovski igra protiv Špannjolke Marije-Terese Toro-Flor, dok bi u drugom kolu mogla da se sastane sa Hrvaticom Mirjanom Lučić-Baroni ili Čehinjom Lusi Safarovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku priliku da se plasira ima i Vesna Dolonc koja je stigla do trećeg kola kvalifikacija.

Poslednja prepreka Doloncovoj za učešće na prvom Gren slem turniru u 2013. godini biće 138. teniserka sveta, Stefani Diboa iz Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo