Nakon pet godina otkrio skandal iz Đokovićeve svlačionice

4.10.2013.
18:10
VOYO logo

Novak Đoković je u ranijoj fazi svoje profesionalne karijere bio na glasu kao tenisač koji prečesto predaje mečeve i previše se tuži na ozljede. Nekoliko je tenisača tada javno govorilo o tome, a možda i najglasniji je bio Andy Roddick, koji se jednom prilikom sarkastično javno zapitao.

"A što mu je ovaj put? Leđa? Kuk? Grčevi? Ptičja gripa? Ili možda SARS? Što je previše, previše je."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu US Opena 2008. godine Đoković je pobijedio Roddicka u četiri seta, a u intervjuu nakon meča je prozvao Amerikanca i zaradio žestoke zvižduke publike.

//www.youtube.com/embed/RPgWoOon8-w

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Andy je rekao da imam 16 ozljeda i da sam ih sve izmislio ili odglumio. Znam da su navijači sada protiv mene i da misle kako izmišljam.To nije lijepo. Očito je da nemam 16 ozljeda."

//www.youtube.com/embed/jLkZ4GMBOHM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Roddick čuo za Đokovićevu izjavu, dobio je poriv za fizičkim obračunom u svlačionici, o čemu je progovorio gostujući u programu Fox Sporta.

"Jednom mi se dogodio sukob s jednim igračem. Neću vam reći njegovo ime, ali rimuje se sa Šmovak Šmoković. To se dogodilo na US Openu. Ja sam govorio ružno o njemu, a on me isprašio na igralištu. Međutim, nakon toga je on počeo pričati svašta o meni na terenu. Čim je ušao u svlačionicu stjerao sam ga uz ormar, ali sam tada opazio da je njegov trener čak i malo korpulentniji od Donovana (McNabb, NFL quaterback, koji je sudjelovao u istoj emisiji, op.a.), pa sam se brzo povukao", objasnio je Roddick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/s5yfU3mj0-k

Kasnije su Roddick i Đoković priznali da je sukob eskalirao više no što je bilo potrebno, te da su privatno razgovarali nakon tog meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što smo si Novak i ja rekli će ostati između nas dvojice", govorio je tada Roddick.

Tako je vjerojatno i bilo, barem do njegovog gostovanja u spomenutoj emisiji. Poslao je i poruku putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nema nikakve svađe. To su normalne emocionalne stvari kod sportaša zbog kojih odmah zažalite. Novak i ja smo već duže vrijeme u dobrim odnosima.''

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo