ŽDRIJEB AUSTRALIAN OPENA / Ančić na Karlovića u 2. kolu?

Image

Pobijedi li u prvom kolu Francuza Serru, Karanušić bi mogao igrati s najboljim tenisačem svijeta Španjolcem Nadalom.

16.1.2009.
10:03
VOYO logo

Pet hrvatskih tenisača doznalo je suparnike u 1. kolu prvog Grand slam turnira sezone Australian Opena. Izbore li pobjede u uvodnim mečevima, Mario Ančić i Ivo Karlović, koji je postavljen za 25 nositelja, susrest će se u 2. kolu.

Karlović za prvog protivnika ima Španjolca Daniela Gimeno-Travera, 90. igrača na ulaznoj ATP ljestvici, a Ančić Talijana Filippea Volandrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Marin Čilić, postavljen za 19. nositelja,  u 1. kolu igrat će protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, 108. igrača svijeta, s kojim se dosad nije susretao.  Prođe li Južnoafrikanca s druge strane mreže mogao bi ga čekati Srbin Tipsarević, kojeg je nedavno svladao u četvrtfinalu Chennaija, a koji za suparnika u 1. kolu ima Španjolca Oscara Hernandeza.

Ivan Ljubičić otvorit će nastup na Australian Openu dvobojem protiv Rusa Igora Kunjicina. Njih su dvojica jedini dosadašnji meč odigrali još prije 10 godina na Futuresu u Zagrebu, kada je Ivan bio bolji u dva seta. Kunjicin je trenutno 43., a Ljubičić 55. igrač svijeta. Pobjednik tog dvoboja ide u 2. kolu na boljeg iz susreta 5. nositelja i prošlogodišnjeg finalista u Melbourneu, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Argentinca Juana Monaca. No, Tsongin nastup je još neizvjestan zbog bolova u leđima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko Karanušić mogao bi u Melbourneu igrati protiv najboljeg tenisača svijeta Rafaela Nadala. Karanušićev protivnik u 1. kolu je Francuz Florent Serra, 58. tenisač svijeta, a pobjednik tog meča čeka u 2. kolu pobjednika susreta između Nadala i Belgijanca Cristophea Rochusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo