Ana ponovno pobijedila Blanku!

U izboru HOO-a, nakon četverogodišnje dominacije Blanke Vlašić, za najbolju hrvatsku sportašicu u 2011. godini izabrana je Ana Zaninović.

27.12.2011.
22:27
VOYO logo

Zlato na svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gyeongjuu, bio je presudan da titulom najbolje hrvatske sportašice, u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, proglase Anu Zaninović. Ivica Kostelić, osvojenim prvim mjestom u ukupnom poretku svjetskog kupa samo je potvrdio svoju dominaciju koja traje već tri godine.

Najbolja ženska ekipa su streljačice (Suzana Cimbal Špirelja, Snježana Pejčić, Sandra Vitez), srebrne na Europskom prvenstvu (zračna puška, 10 metara).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih šest godina na prijestolju za najbolju mušku momčad mijenjaju se rukometaši i vaterpolisti. Drugu godinu zaredom to su izabranici Ratka Rudića, lani europski prvaci, a ove godine treći na Svjetskom prvenstvu.

Zasluženo priznanje dobili su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić. Njima su europsko zlato i svjetska bronca donijele pobjedu u kategoriji najbolji sportski par, štafeta ili posada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za najboljeg trenera slavu su podijelili Ante Kostelić i Toni Tomas. Gips je s Ivicom ostvario remek djelo, donio je u Hrvatsku Veliki kristalni globus, a Toni Tomas je stvorio trofejne sestre Zaninović.

Nagradu za najvećeg promicatelja Hrvatske u svijetu, četvrti put zaredom, zavrijedila je Blanka Vlašić, a Trofej 'Matija Ljubek' pripao je ove godine Kruni Saboliću, Mirku Joziću, Dušku Antunoviću, AK Zadar i RK Zamet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Ivica Kostelić specijal-201102150360004-Blanka Vlašić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike