ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU / Ana Jelušić završila u stilu Janice Kostelić

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska skijašica Ana Jelušić objavila je kako završava svoju karijeru zbog problema sa zdravljem.

14.4.2012.
14:38
PIXSELL
VOYO logo

Svi se sjećamo kada je Janica Kostelić prekinula svoju karijeru zbog problema sa zdravljem, a sada je isto učinila i AnaJelušić.

Naime, Jelušić tvrdi kako je bila na otprilike 80 posto spremnosti, a u takvom se stanju nije htjela natjecati. Kad bi dala sve od sebe, kasnije više ne bi mogla ni normalno disati što nije imalo smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana je otkrila i što će raditi u budućnosti: Pozvao ju je Međunarodni olimpijski odbor gdje će u Lausanni raditi za FIS.

Od značajnijih uspjeha Ane Jelušić treba istaknuti nastup na trima olimpijskim igrama - u Salt Lake Cityju 2002. je osvojila 23. mjesto u slalomu, 2006. u Torinu 15. mjesto u slalomu i 2010. u Vancouveru 12 u slalomu. Na svjetskom prvenstvu 2005. u Bormiu bila je 9. u slalomu, 2007. u švedskom Areu 4. u slalomu i 2009. u Val d'Iseri 7. u slalomu. Prvi nastup u utrkama svjetskog kupa Ana Jelušić imala je 2002. godine u austrijskom Soeldenu kada je sa startnim brojem 71 osvojila 23. mjesto i postala najmlađa skijašica koja je uspjela osvojiti svjetske bodove u prvom nastupu. Najveće slalomske uspjehe u karijeri ostvarila je na "Snježnoj kraljici" 2007. kada se popela na drugo mjesto pobjedničkog postolja, te godinu dana kasnije kada je u kanadskoj Panorami osvojila treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo