Zaradio im je 100 milijuna dolara, a sad ga još i tuže!

Umirovljeni biciklistički prevarant Lance Armstrong nije uspio uvjeriti američku vladu da odustane od tužbe protiv njega kojom traži povrat sponzorskog novca.

23.2.2013.
11:57
VOYO logo

Američka vlada je vlasnik US Postal Servicea (Američka pošta), tvrtke koja je obilato financirala Armstronga tijekom karijere. Štoviše, i momčad za koju je 41-godišnji Teksašanin vozio od 1998. do 2004. godine je nosila ime US Postal Service.

No, nakon što je Armstrong prije nekoliko tjedana javno priznao da je koristio doping na putu do sedam naslova na Tour de Franceu, američka vlada je odlučila tražiti povrat novca kojim je, putem US Postala, financirala jednog od najvećih varalica u povijesti sporta. "Posljednjih smo tjedana na konstruktivan način surađivali s vlastima kako bismo pokušali na pošteni način riješiti ovaj slučaj. No, pregovori su propali jer se nismo mogli složiti je li US Postal Service pretrpio bilo kakvu štetu od ugovora s Armstrongom. Čak i vlastita istraživanja US Postal Servicea pokazuju da se tvrtka okoristila sponzoriranjem Lancea. Zaradila je više od 100 milijuna dolara", rekao je Armstrongov odvjetnik Robert Luskin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo