Svjetski skijaški kup / Alta Badia: Marcel Hirscher nastavio dominaciju u veleslalomu, Zubčić razočarao

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Pobjedom u Alta Badiji Marcel Hirscher je povećao prednost u redoslijedu veleslalomaša

16.12.2018.
14:50
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher po šesti je put bio najbrži u veleslalomskoj utrci na legendarnoj stazi Gran Risa u talijanskoj Alta Badiji, a drugoplasirani Francuz Thomas Fanara za nenadmašnim Austrijancem je zaostao čak 2.53 sekunde.  

Hirscher je bio uvjerljivo najbrži u prvoj vožnji, a unatoč velikoj prednosti, na sličan je način odskijao i drugu vožnju te na kraju stigao do jedne od najuvjerljivijih pobjeda, ukupno 61. u njegovoj karijeri kojom je nastavio niz od 18 uzastopnih veleslalomskih utrka u kojima se našao na postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz Thomas Fanara do postolja je stigao sa 14. mjesta u prvoj vožnji, a odličan nastup francuskih skijaša upotpunio je Alexis Pinturault osvojivši treće mjesto, nakon što je bio sedmi uoči druge vožnje.

Drugoplasirani iz prve vožnje Šveđanin Matts Olsson završio je kao šesti, a 21-godišnji Švicarac Marco Odermatt, koji je bio iznenađujuće treći sa startnim brojem 27, nije završio drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić imao je razočaravajući nastup u prvoj vožnji zaostavši čak četiri sekunde i 26 stotinki za Hirscherom, što je bilo dovoljno tek za 40. mjesto u konkurenciji 81 natjecatelja.

Pobjedom u Alta Badiji Marcel Hirscher je povećao prednost u redoslijedu veleslalomaša sa 280 bodova, 132 više od drugoplasiranog Henrika Kristoffersena, a vratio se i na vodeće mjesto u ukupnom redoslijedu u kojem ima 380 bodova, 40 više od Austrijanca Maxa Franza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u ponedjeljak (18.15 sati) skijaši će se ponovno u Alta Badiji boriti za bodove u Svjetskom kupu, a na rasporedu je paralelni veleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo