TUNIŠKA VERZIJA RUKOMETA / 'Ako budemo ovakvi, Francuzi će nas nalupati'

Image
Foto: PIXSELL

Mlati gdje god stigneš, udaraj čak i na podu. To je bila krilatica s kojom su tuniški rukometaši istrčali na megdan 'Kaubojima' u četvrtfinalu olimpijskog turnira. Srećom, taktika im nije upalila, no veliko je to upozorenje Hrvatima uoči Francuske.

9.8.2012.
9:18
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši strašno su se namučili protiv grubih Tunižana, posebice u prvom poluvremenu koje je afrički prvak dobio  sa 12:11. Bilo je to prvo poluvrijeme koje je Hrvatska izgubila na ovom olimpijskom turniru.

U nastavku su Golužini izabranici počeli bježati od tuniških udaraca, probranio je Mirko Alilović i Hrvatska je ipak mirno privela utakmicu kraju te izborila polufinalni obračun s Francuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo sličan stil, uz puno više kvalitete u svojim redovima od Tunižana, gaje aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici. I zato svi hrvatski rukometaši jednoglasno upozoravaju:

"Protiv Francuza ne smijemo ići u meso jer će nas nalupati!", slikovit je bio Drago Vuković, dok slično razmišlja i Igor Vori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako i protiv njih budemo igrali jedan na jedan, nemamo nikakve šanse," rekao je kapetan rukometne reprezentacije koji nije krio da su naši htjeli izbjeći Francuze u polufinalu.
"Sada se moramo dobro odmoriti, a potom analizirati Francuze koji nam stoje na putu do finala," dodao je Vori.

"Sve utakmice četvrtfinala su bile teške. Čestitam Tunisu na borbenosti, ali neke stvari bi trebalo izbaciti iz rukometa – čupali su nas za ruku, gađali nas koljenom u glavu. Razlog naše loše igre u prvom dijelu možemo tražiti i u kasnom početku utakmice", dodao je Denis Buntić, jedan od najboljih igrača hrvatske reprezentacije u pobjedi protiv Tunisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo