LAGAO ATP-u / Agassi priznao: Drogirao sam se!

Image

Teniska zvijezda je u trenutku krize posegnula za kristalnim metamfetaminom. Kada je nekoliko dana kasnije pao na dopinškoj kontroli, ATP-u je slagao kako je sve bilo slučajno. I izvukao se.

29.10.2009.
7:48
VOYO logo

Umirovljeni teniski as Andre Agassi (39) u svojoj je autobiografiji objavio informaciju koja bi njegove obožavatelje mogla šokirati. Priznao je da se 1997. godine drogirao kristalnim metamfetaminom te da je, kada je pao na jednom dopinškom testiranju, ATP-u slagao kako je samo popio piće u kojem se zabranjena supstanca našla slučajno.

ATP mu je tada povjerovao te je Agassi prošao samo s upozorenjem, bez suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teniski velikan, koji je osvojio osam Grand slam naslova te olimpijsko zlato, kaže da je 1997. godina za njega bila iznimno teška - vratila mu se stara ozljeda, igrao je loše, a brak s Brooke Shields bio je pred raspadom.

Ma, jebeš ga, idemo se nadrogirati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom mu je trenutku njegov asistent, kojega u knjizi zove Slim, ponudio drogu, pritom ga uvjeravajući da će se osjećati kao Superman. Agassi je nakon kratkog oklijevanja Slimovu ponudu prihvatio i, kako u knjizi piše, rekao: "Ma, jebeš ga, idemo se nadrogirati!".

Kada je uzeo drogu, Agassi se u prvi mah zamislio i sažalio nad samim sobom, ali zatim je stigao "plimni val euforije" koji mu je, kako kaže, iz glave odnio svaku negativnu misao. "Nikada se nisam osjećao življe", dodaje tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je pao na spomenutom dopinškom testu.

Sve sam slagao, a na kraju sam još napisao i "Iskreno vaš"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I tako, nekoliko dana kasnije, sjedim i pišem pismo ATP-u, sve same laži s djelićima istine. Kažem da je Slim, kojeg sam otpustio, konzument droge koji često ubacuje met u piće - što je istina. No, zatim slijedi najveća laž - pišem da sam nedavno slučajno popio jedno Slimovo piće te da sam slučajno u organizam unio njegovu drogu. ATP molim za razumijevanje i blagost i još sve potpisujem sa 'Iskreno vaš'", napisao je Agassi u autobiografiji. Dodaje kako ga je u tom trenutku bilo sram te je odlučio da je to posljednja laž.

U intervjuu za magazin People, Agassi kaže da nije bio ovisnik, "ali mnogi bi rekli da, ako bilo što uzimate u svrhu bijega od stvarnosti, imate problem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agassijeva autobiografija u prodaju bi trebala biti puštena ovih dana, a najintrigantiji isječci objavljeni su u nekolicini dnevnih novina i magazina.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo