ZA 800 MILIJUNA FUNTI / Abramovič "prodaje Chelsea šeicima"

Image

Premda ruski bogataš tvrdi da je riječ o glupostima, britanski se tisak raspisao o navodnoj prodaji Chelseaja arapskim šeicima. Abramovičevi su poslanici navodno već otputovali na Bliski istok.

18.1.2009.
15:22
VOYO logo

Ruski multimilijarder Roman Abramovič razmatra mogućnost prodaje Chelseaja bogatašima iz Saudijske Arabije ili Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Britanski tisak u nedjelju doznaje da su Abramovičevi predstavnici već putovali u Rijad i Dubai radi ispitivanja tržišta te da su se susreli i s nekim članovima saudijske kraljevske obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata je golema popularnost koju zapadni, a osobito engleski nogomet uživa u mnogim dijelovima Azije, pa i na Bliskom istoku. Trenutno je vrlo aktualan šeik Mansur iz Abu Dabija, emirata susjednog Dubaiju, čija je kompanija kupila Manchester City i upravo pokušava angažirati Milanovog Kaku za 120 milijuna eura.

U međuvremenu, sam se Abramovič oglasio putem klupskog glasnogovornika i izjavio da je do daljnjega u cijelosti posvećen Chelseaju te da su novinska naklapanja o prodaji "glupost". Međutim, istina je i da je negdašnji vlasnik ruske naftne industrije nedavno upozorio da neće kupovati nove igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rus je Chelsea kupio 2003. godine za 60 milijuna funti te je preuzeo i dug od 80 milijuna. Potom je uložio oko pola milijarde funti na pojačanja, ali je u međuvremenu izgubio dobar dio svog bogatstva zbog globalne financijske krize.

Na prodaji "Bluesa" mogao bi zaraditi oko 800 milijuna funti, što bi ponešto popravilo stanje njegova bankovnog konta. Procjenjuje se da je trenutno težak oko devet milijardi funti, tri manje u odnosu na ljeto prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo