64 kluba u Ligi šampiona od 2015. godine

UEFA ukida Ligu Evrope i povećava broj učesnika najkvalitetnijeg klupskog takmičenja

28.11.2012.
19:33
VOYO logo

Čelnici Evropske fudbalske unije ozbiljno razmatraju mogućnost ukidanja Lige Evrope u korist Lige šampiona. Prema tom planu najelitnije fudbalsko takmičenje na planeti bi tako umesto 32, imalo 64 ekipe na startu takmičenja.

Nije tajna da Liga Evrope nije ispunila očekivanja kako klubova, pre svega na finansijskom polju, pa postoji mogućnost da bude ukinuta ili reorganizovana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik UEFA Mišel Platini osvrnuo se na priče o ukidanju LE i povećanju broja učesnika u LŠ.

- Razgovarmo o tome. Odlučićemo 2014. godine, a još ništa nije konačno. Još uvek se vodi debata u vezi sa formatom takmičenja između 2015. i 2018. Nisam zabrinut spekulacijama da će bogati klubovi formirati posebno takmičenje - rekao je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsećamo, nedavno je prvi čovek Barselone Sandro Rosel obelodanio predlog da fudbalska Liga šampiona ubuduće ima dvostruko više učesnika nego sada. On je istakao da bi reforma takmičenja mnogo donela evropskom fudbalu, a unapredila ionako najbolje klupsko nadmetanje koje UEFA trenutno organizuje.

Rosel insistira da sve evropske države imaju svog predstavnika u Ligi šampiona, kao što je nekada bio slučaj u Kupu šampiona, što znači da bi prvak Srbije konstantno nastupao u tom takmičenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo