europska pobjeda / 16 godina od Dinamove povijesne utakmice u Zürichu

Image
Foto: gnkdinamo.hr

Davne 1997. Dinamo je odigrao povijesnu utakmicu u Zürichu s pet golova kojima su zabetonirali Švicarce.

16.9.2013.
13:58
gnkdinamo.hr
VOYO logo

Uoči utakmice Europske lige Dinama protiv Černomoreca u četvrtak, prisjetili smo se fanatastičnih trenutaka kad su 'Modri' usred Züricha pet puta zatresli mrežu, od kojih je tri puta briljirao Igor Cvitanović. Tada je klub ostvario jednu od najvećih europskih pobjeda u povijesti.

Na Hardturm stadionu je 30. rujna 1997. bilo oko 16 tisuća gledatelja, a barem ih je pola bilo iz Hrvatske. Trener Marijan Vlak je na raspolaganju imao Ladića, Daria Šimića, Tomasa, Rukavinu, Jurčića, Mujčina i ostale te fantastičnog Roberta Prosinečkog i Igora Cvitanovića koji je tri puta zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da se sjećam; to neću nikada zaboraviti", rekao je trostruki strijelac Cvitanović.

"Znali smo da smo bolja momčad, bili smo bolji u Zagrebu i puni samopouzdanja smo išli u Švicarsku. Naravno, na samom stadionu nam je pomoglo što je više od pola gledatelja navijalo za Dinamo i stvarno smo se osjećali kao doma", dodao je današnji pomoćni trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović je zabio dva gola u prvom poluvremenu, a Prosinečki za 3:0 zatresao mrežu s bijele točke. Nakon njega je Cvitanović postigao svoj hat-trick za četvrti gol Dinama, a Žuti je iz kaznenog udarca zabio za "pet komada usred Hardturma, usred Züricha", kako je vikao komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo