Ovi će trikovi dobro doći u svakom domu

Uz nekoliko korisnih savjeta možete udahnuti život nekim stvarima u vašem domu čak i nekima kojima ste namijenili sudbinu – baciti u smeće.

Na stranici thisoldhouse.com pronašli smo nekoliko korisnih savjeta koji mogu dobro doći u svakom domu:

● Poklopac prazne posudice u kojoj je bio mliječni namaz ili nešto slično možete iskoristiti za sprječavanje kapanja boje s kista. Izbušite rupu na sredini poklopca toliko veliku da provučete dršku kista i spriječite nered od kapanja boje

● Pomoću vinskog octa možete oživjeti stari kist na kojem su se skrutili ostaci boje. U posudu s vrućim octom položite kistove na 30 minuta. Tako ćete ukloniti ostatke boje i omekšati dlačice. Nakon toga kistove isperite vodom, ostavite da se posuše i bit će kao novi.

● Uzorke tepiha iskoristite za pomicanje teškog namještaja po stanu. Vidjeli ste one čudesne klizače koji služe za pomicanje namještaja? E pa sada vi možete napraviti vaše vlastite! Podmetnite komadiće tepiha pod namještaj (krevet, komodu, fotelju) i gurajte ga tamo gdje ga želite pomaknuti. To je puno lakše od podizanje, a na parketu neće ostati tragovi.

● Prije nego stavite zemlju u teglu u koju namjeravate posaditi neku biljku, na dno stavite spužvu. na taj način ćete napraviti svojevrsni rezervoar za vodu koji će zemlju duže održavati vlažnom.

● Stare plastične vreće koje ste mislili baciti iskoristite za nanošenje voska i kreme za poliranje na drveni namještaj. Navucite vrećicu na ruku i zavežite je na zapešću. Na taj način štitite ruke, a s obzirom da krpe upijaju kreme pa je potrošite više nego trebate, to se s vrećicom neće dogoditi. Tek nakon što ste nanijeli zaštitni sloj i drvo je upilo, možete dodatno ispolirati krpom za bolji sjaj.

● Ako želite da neka površina koju bojite ne bude glatka i skliska u kantu na dvije šalice boje dodajte jednu šalicu pijeska i sve zajedno nanesite kistom na željenu površinu. Nakon što se osuši prođite kistom i bojom još jednom po površini.

● Plastificirane kartice mogu poslužiti za uklanjanje mjehurića nastalih prilikom svježe lijepljenih tapeta na zidovima, posebno u kutevima ili mjestima u blizini rubova prozora ili vrata. Prođite karticom preko mjehurića i jednostavno ćete zagladiti površinu.

● Najjednostavniji način da naoštrite škare je da presavijete listiće folije nekoliko puta pa ih narežete na sitne komadiće. Da, tako možete naoštriti tupe oštrice!

Imaš komentar?Još iz rubrike

Povratak na Net.hr