Ovi će trikovi dobro doći u svakom domu

Uz nekoliko korisnih savjeta možete udahnuti život nekim stvarima u vašem domu čak i nekima kojima ste namijenili sudbinu – baciti u smeće.

Na stranici thisoldhouse.com pronašli smo nekoliko korisnih savjeta koji mogu dobro doći u svakom domu:

● Poklopac prazne posudice u kojoj je bio mliječni namaz ili nešto slično možete iskoristiti za sprječavanje kapanja boje s kista. Izbušite rupu na sredini poklopca toliko veliku da provučete dršku kista i spriječite nered od kapanja boje

● Pomoću vinskog octa možete oživjeti stari kist na kojem su se skrutili ostaci boje. U posudu s vrućim octom položite kistove na 30 minuta. Tako ćete ukloniti ostatke boje i omekšati dlačice. Nakon toga kistove isperite vodom, ostavite da se posuše i bit će kao novi.

● Uzorke tepiha iskoristite za pomicanje teškog namještaja po stanu. Vidjeli ste one čudesne klizače koji služe za pomicanje namještaja? E pa sada vi možete napraviti vaše vlastite! Podmetnite komadiće tepiha pod namještaj (krevet, komodu, fotelju) i gurajte ga tamo gdje ga želite pomaknuti. To je puno lakše od podizanje, a na parketu neće ostati tragovi.

● Prije nego stavite zemlju u teglu u koju namjeravate posaditi neku biljku, na dno stavite spužvu. na taj način ćete napraviti svojevrsni rezervoar za vodu koji će zemlju duže održavati vlažnom.

● Stare plastične vreće koje ste mislili baciti iskoristite za nanošenje voska i kreme za poliranje na drveni namještaj. Navucite vrećicu na ruku i zavežite je na zapešću. Na taj način štitite ruke, a s obzirom da krpe upijaju kreme pa je potrošite više nego trebate, to se s vrećicom neće dogoditi. Tek nakon što ste nanijeli zaštitni sloj i drvo je upilo, možete dodatno ispolirati krpom za bolji sjaj.

● Ako želite da neka površina koju bojite ne bude glatka i skliska u kantu na dvije šalice boje dodajte jednu šalicu pijeska i sve zajedno nanesite kistom na željenu površinu. Nakon što se osuši prođite kistom i bojom još jednom po površini.

● Plastificirane kartice mogu poslužiti za uklanjanje mjehurića nastalih prilikom svježe lijepljenih tapeta na zidovima, posebno u kutevima ili mjestima u blizini rubova prozora ili vrata. Prođite karticom preko mjehurića i jednostavno ćete zagladiti površinu.

● Najjednostavniji način da naoštrite škare je da presavijete listiće folije nekoliko puta pa ih narežete na sitne komadiće. Da, tako možete naoštriti tupe oštrice!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr