Dm

Jeste li čuli za Čakulaonicu?

Ako niste, onda svakako morate saznati detalje – naime već je održana četvrta Čakulaonica.
Čakulaonica je edukativna radionica, a odvija se u sklopu projekta “Hrabre Mame i Tate” koji za cilj ima pružiti podršku samohranim roditeljima i jednoroditeljskim obiteljima. Organizira je Udruga samohranih roditelja, a ovu vrijednu akciju podržao je i dm.

“Cilj dm-a je pružiti podršku našim sugrađanima u svim periodima njihova života, a poseban naglasak stavljamo na obitelj i izazove s kojima se roditelji suočavaju. Uz savjete i pogodnosti koje nudimo u našem babybonus programu za trudnice i roditelje, u dm-u uvijek nastojimo prepoznati projekte poput Čakulaonice koji senzibiliziraju društvo o potrebama dijela naših sugrađana”, izjavila je gđa Gordana Picek, Prokuristica, Voditeljica resora Nabave i marketinga i Prodajne regije, iz dm-a.

Samohrani roditelji suočavaju se s istim izazovima kao i svi ostali roditelji, ali njihova situacija nosi i brojne specifične probleme. Većina roditelja koji sami odgajaju djecu često su suočeni s predrasudama te s činjenicom da se jednoroditeljske obitelji često u društvu smatraju nepotpunima – stav koji nerijetko preuzmu i djeca.

Čakulaonica omogućava samohranim roditeljima da podijele svoja iskustva, razgovaraju o problemima s kojima se suočavaju i uče iz iskustva drugih roditelja.

Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje tom prigodom je izjavila: “Nakon ljetne stanke započeli smo novu seriju radionica s namjerom da u podignemo razinu svijest javnosti o izazovima s kojima se susreću samohrani roditelji. Veseli me što je Čakulaonica izuzetno dobro prihvaćena te što sve više roditelja prepoznaje vrijednost ovih susreta te se raduju svakoj sljedećoj radionici. Posebno zahvaljujemo našim sponzorima dm-u i Nivei koji nas prate i podržavaju u našim aktivnostima i tvrtki P.I.P. koja se pridružila ovoj Čakulaonici.“
Svi zainteresirani roditelji za sudjelovanje u radionici koja će se održati u listopadu mogu se prijaviti putem e-maila na info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen (do 20 roditelja po radionici).

Povratak na Net.hr