Koji se različiti okusi izvrsno nadopunjavaju

Image
15.2.2016.
17:26
VOYO logo

Želite li probati nove okuse koji su različiti a izvrsno pašu jedan uz drugoga, napravite za prijatelje kremu od feta sira i manga!

Slijedite recept jer pohvale stižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za 6 osoba

  • 1 paketić sušenog manga
  • 100 g kikirikija, prženog i slanog
  • 30 g dmBio smeđeg šećera
  • 2 žličice cvjetnog meda
  • 1 žličica karija
  • 2 paketića feta sira (od 180 g)
  • crni mljeveni papar
  • Prema želji: svežanj peršina

Priprema

Oštrim nožem na velike komade nasjeckati mango i ostaviti oko 30 minuta u hladnoj vodi da omekša. U međuvremenu na radnoj površini rasprostrijeti papir za pečenje. U tavi (bez dodatka masnoće) pržiti kikiriki i staviti ga u posudu.

Oprati tavu i ponovno zagrijati. U tavu ravnomjerno usipati šećer te ga karamelizirati. Umiješati med. U tu smjesu dodati kikiriki, promiješati drvenom žlicom kako bi se karamela u potpunosti obavila oko kikirikija. Usipati karija i promiješati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamelizirani kikiriki prosuti po papiru za pečenje i ostaviti da se ohladi.

Ocijediti mango. Pomoću miksera od feta sira napraviti kremu, dodati mango, a zatim dalje miješati - sve dok se mango ravnomjerno ne rasporedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamelizirani kikiriki razmrviti i dodati u kremu od feta sira i manga. Začiniti paprom i prema želji sjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo