Ljepota dolazi iznutra - kako se riješiti začepljenih pora, akni, prištića i podočnjaka?

Image
19.4.2016.
0:01
VOYO logo

Hranjivi gelovi za tuširanje, hidratantni losioni za tijelo, maske za lice, pjene, tonici... Postoje brojni preparati koji nam pomažu u brizi i njezi kože. A najbolji partner proizvodima za njegu kože je pravilna ishrana i izbalansiran unos vitamina i minerala.

Vitamini E kao temelj zdrave kože

Vitamin E jedan je od najboljih antioksidansa i sastojak je većine preparata za njegu kože. Njegovo djelovanje još je učinkovitije kada kožu njeguje iznutra. Grickanje oraha, badema i lješnjaka te sjemenki suncokreta tijekom dana praktičan su način za unos vitamina E, a preporučljivo je u svakodnevnu prehranu uvesti i zeleno lisnato povrće i paprike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dm beauty trikovi

Cink protiv akni i prištića

Cink je jedan od najvažnijih minerala jer potiče zacjeljivanje kože, jača kosti, kosu i nokte. Mnogi proizvodi za tretiranje akni i prištića sadrže cink koji ojačava imunološki sustav i igra važnu ulogu u hormonskim procesima u organizmu. Naime, nepravilan rad imunološkog sustava i poremećaji u hormonskim procesima nerijetko dovode do nastanka akni i prištića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji prirodni izvori cinka su meso, riba i drugi plodovi mora te grašak, grah i pšenične klice. Ako i tijekom užurbanog radnog dana želite svom organizmu osigurati unos cinka, možete grickati orašaste plodove, a tijekom opuštanja uz dobar film ili seriju, slane kokice zamijenite sjemenkama bundeve.

Vitamin K protiv podočnjaka

Vitamina K pomaže u regulaciji prokrvljenosti koja ima bitnu ulogu u osiguravanju hranjivih tvari za našu kožu. Vitamin K stoga pomaže i u borbi protiv podočnjaka, a možete ga pronaći u zelenom povrću; kelju, špinatu, zelju i piletini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beta karoten protiv začepljenih pora

Beta karoten nužan je za rast novih stanica i obnavljanje tkiva te je važan u očuvanju kože. Isto tako regulira lučenje sebuma te sprječava začepljivanje pora. Krije se u žutom i narančastom voću i povrću te u tamnozelenom lisnatom povrću pa je tako dobar izvor beta karotena voćna salata s dinjom, breskvom i kruškom.

Pravilna ishrana koja će vam omogućiti izbalansiran unos hranjivih tvari vašu kožu učinit će ljepšom i blistavijom, a isto tako osigurat će vam energiju potrebnu za sve izazove koje su pred vama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo