Umjesto u Amsterdam otišli – na policiju

Trebalo je to biti putovanje iz snova, oproštaj u velikom stilu nakon četiri godine druženja za 11 mladih iz radionice scenskog pokreta Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta.

16.9.2011.
5:12
VOYO logo

Mladi umjetnici dobili su poziv da četiri dana budu gosti i besplatno pohađaju seminare na prestižnoj akademiji Amsterdamse Hoogeschool Voor De Kunst, zahvaljujući njihovoj voditeljici Andrei Gotovina, nekadašnjoj polaznici ove amsterdamske plesne škole.

No, umjesto da u srijedu u 5.50 sati polete avionom iz pulske zračne luke prema željenoj destinaciji, na check-inu ih je dočekao pravi šok. Nisu se mogli ukrcati jer njihovih imena uopće nije bilo u sustavu, a elektronski ispis karata proglašen je nevažećim jer let, prema podacima djelatnika Croatia Airlinesa, nije nikada uplaćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vežite se – ostajemo!

Polaznici INK-a, voditeljica i nekoliko pratitelja ostali su neugodno iznenađeni budući da su još u lipnju uredno platili oko 45.000 kuna pulskoj turističkoj agenciji Planet travel, koja im je trebala organizirati put i smještaj.

Da stvar bude gora, suvlasnica ove agencije Vanja Berc, kojoj su povjerili svoj novac, nije se javljala na pozive i tada su odlučili da s aerodroma direktno otiđu na policiju, gdje su prijavili čitav slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na policiji su u četvrtak Glasu Istre potvrdili da je podignuta kaznena prijava protiv odgovorne osobe iz turističke agencije te da su u tijeku izvidi.

"Dan prije puta Berc me nazvala i kazala da postoji problem oko uplate Croatiji te da možda novac nije sjeo na vrijeme. Međutim, mi smo joj novac dali mnogo ranije, a ako je već postojao problem, na agenciji je da ga riješi, a nitko nije ni došao na aerodrom. Mi smo stigli u 5 sati i tu smo ostali, avion je otišao bez nas. Kad sam im pokazala potvrdu o uplati Planet travela, kazali su da ne vrijedi. Zvali smo Berc na sve moguće brojeve, ali se javila tek kasnije i pravdala da je bila nedostupna zbog zdravstvenog problema", kazala je Gotovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevareni razmišljaju o tužbama protiv suvlasnice agencije.

Croatia Airlines: Novac nije uplaćen

Berc tvrdi da je iznos za aviokarte uplatila dan prije puta do podne, ali je problem, kaže, nastao u sporoj transakciji novca iz Zagrebačke banke, koju koristi njena agencija, u Privrednu banku Croatia Airlinesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Croatia Airlinesu kažu da nikakav novac nije nikada uplaćen.

"Agencija je bila obvezna uplatiti novčana sredstva na žiroračun Croatia Airlinesa u poslovnoj banci najkasnije do 13. rujna u 16 sati... Višestrukim provjerama s bankom utvrđeno je da agencija to nije učinila", odgovorili su iz Ureda za odnose s javnošću Croatia Airlinesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo