Kerum u Zagrebu prodaje imovinu vrijednu 50 mil. €

12.5.2010.
0:40
VOYO logo

arti-201005060372006Splitski gradonačelnik Željko Kerum je posao prodaje tih objekata prenio na odvjetnički ured, koji za njegovo vlasništvo traži nove vlasnike. Na prodaju nekretnina u Zagrebu, koje je kupovao u vrijeme kad se činilo da je posao s nekretninama najlukrativniji i da bi se njihovom preprodajom mogao zavrtjeti unosan biznis, Kerum se odlučio zbog naoko jednostavnog razloga – prodaja nekretnina je core business tvrtke Kerum ING d.o.o., jedne od njegovih kompanija, piše Jutarnji list.

Kerum bivšu tvornicu Nada Dimić, kafić Lažni svjedok, kultni restoran Šumski dvor na Prekrižju i kino Central očito nikada nije planirao staviti u novu ili prvobitnu funkciju nego samo preprodati i pritom zaraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Kerum nije opovrgnuo prodaju nekretnina, nego je rekao da o tome ne može govoriti jer se ne želi naći u sukobu interesa.

''Točno je da je moja imovina u Zagrebu vrijedna oko 50 milijuna, a u cijeloj Hrvatskoj oko 300 milijuna eura. Mogu samo reći da 20 godina redovno isplaćujem plaće, uredno podmirujem sve svoje obveze i do sada sam platio oko šest milijardi kuna poreza. O svom biznisu i nekretninama ne želim govoriti jer je to moja privatna stvar'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list od njegovih bliskih suradnika doznaje da obnavljanje i dovršetak objekata u Zagrebu nije u prvom planu njegova poslovanja. Planovi o pretvaranju Šumskog dvora na Prekrižju u elitni restoran, poput milanskog Cavallija, ili, pak, izgradnja trgovačkog centra s podzemnom garažom pokraj tvornice Nada Dimić, ostali su samo mrtvi projekti na papiru.

arti-201005030788006Doznaje se i da zagrebački objekti nisu jedini na prodaju. Naime, kako piše Jutarnji, prodaju se i Kerumove nekretnine u Splitu i Opatiji, a već je prodao zgradu NAMA-e u Vukovaru te zemljište na Žnjanu. Njegov odlazak u politiku često se povezuje s glasinama da je njegovo poslovno carstvo zapravo počelo propadati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201005060611006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo