Todorić uz kredit od 5 mil. € kreće u proizvodnju bioplina

Nakon odobrenja kredita Europske banke za obnovu i razvoj od 5 mil. eura, Ivica Todorić kreće u proizvodnju bioplina.

15.9.2011.
16:29
VOYO logo

Europska banka za obnovu i razvoj odobrila je Agrokoru kredit od 5 milijuna eura za proizvodnju bioplina. Točnije, Agrokor će tim novcem izgraditi kombinirani pogon za toplinsku i električnu energiju koja će kao primarno gorivo proizvoditi bioplin.

Dovršenje projekta očekuje se u rujnu 2012., a bit će u potpunosti usklađen s propisima EU o zaštiti okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogon 'niče' u Gradecu

Pogon, koji će biti lociran u Gradecu, 40 kilometara od Zagreba, kao gorivo će koristiti organski otpad, nusproizvode Agrokorove djelatnosti proizvodnje hrane. Imat će kapacitet proizvodnje od 1 MW električne energije, koja će se isporučivati u hrvatsku mrežu za opskrbu električnom energijom, a proizvodit će i do 1 MW toplinske energije.

Izgradnja objekta za proizvodnju bioplina u Gradecu prvi je korak u Agrokorovim strateškim planovima za razvoj više sličnih projekata s ukupnim kapacitetom proizvodnje do 30 MW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je tek početak projekta!

"Najnovija suradnja s EBRD-om početak je velikog Agrokorovog projekta gradnje bioplinskih postrojenja na bazi organskog otpada i otpada nastalog u procesu proizvodnje u prehrambenoj industriji. Izgradnja pogona za proizvodnju bioplina ujedno je i prilika da Agrokor pokaže kako investicije u bioplinska postrojenja imaju veliki potencijal, kako u redukciji troškova, tako i u efikasnom iskorištavanju nusproizvoda", izjavio je Mislav Galić, izvršni potpredsjednik Agrokora za poslovnu grupu hrana.

Vezani članak:

arti-201106290259006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo