Šok na Poljudu: Reja u Laziju, Hajduku 500.000 €?!

"Lazio je uporan u namjeri angažmana Reje, ponudili su mu tri puta bolji ugovor nego što ima u Hajduku, ali ja vjerujem da će Reja ostati naš trener", poručio je Joško Svaguša.

8.2.2010.
19:15
VOYO logo

arti-201002040797006Prema informacijama koje stižu s Čizme, predsjednik Lazija Claudio Lollito je u ponedjeljak navečer s trenerom BilihEdoardom Rejom dogovorio preuzimanje talijanskog kluba te bi se u utorak ujutro trebao pozdraviti s dojučerašnjim igračima i poslodavcem i otputovati u Rim.

Lazio mu nudi oko milijun i pol eura za sezonu i pol, a spreman je platiti i pola milijuna eura odštete Hajduku za njegov odlazak prije završetka ugovora koji traje do ljeta 2011. godine i donosi mu 400 tisuća eura godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reja je tijekom večeri bio nervozan, često na 'vrućoj liniji' s Rimom. Priznao je da je usred pregovora te izjavio da "situacija nije jednostavna jer postoje problemi koji se moraju riješiti" i zamolio za strpljenje do utorka ujutro kada će službeno objaviti ostaje li ili odlazi.

Čelnici splitskog prvoligaša su pohrlili prema Braču, gdje Hajduk odrađuje pripreme za skorašnji nastavak sezone, s misijom da odgovore svog trenera od prihvaćanja odlične ponude, no pitanje je koliko 'konaca' zapravo drže u svojim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lazio je uporan u namjeri angažmana Reje, ponudili su mu tri puta bolji ugovor nego što ima kod nas, ali ja vjerujem da će Reja ostati naš trener", izjavio je Joško Svaguša za Sportske.

Zapravo jedino što još veže talijanskog stručnjaka i Hajduk jest vjera u čvrstu riječ i dogovor pri potpisivanju ugovora s vodećim ljudima s Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002070157006"Reja s Hajdukom ima potpisan ugovor, ali jasno je da se svaki ugovor uz određenu odštetu može raskinuti. Međutim, ovdje nije pitanje plaćanja odštete, nego vjerujem u Rejinu riječ koju nam je dao uz potpis ugovora. Premda mi je jasno da nije jednostavno odbiti ponudu kluba poput Lazija, ja sam uistinu uvjeren da će Reja ostati na klupi Hajduka", zaključio je predsjednik splitskog kluba.

Hoće li na kraju presuditi loši potezi Uprave kluba koja nije ispunila obećanja i dovela nekoliko pojačanja za kojima je nekoliko puta zavapio talijanski strateg. Došli su tek Ljubičić i Brazilac Anderson - koji je potpuno nespreman i pitanje je hoće li uopće dobiti ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi se da je potpuno nespreman, da ima nekoliko kilograma viška i da mu treba barem mjesec dana da uđe u formu. No čini se da ipak ima kvalitetu i da bi mogao zabijati golove u seriji. Vidjet ćemo nakon treninga na Braču. Činjenica je da su mi u prosincu obećali okupiti momčad koja će osvojiti prvenstvo, a mi smo sada ipak slabiji nego prije", požalio se Reja na stanje u klubu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo