VIDEO: / King Abdullah II – Kuća kulture i umjetnosti

15.3.2010.
16:20
VOYO logo

Poznata arhitektica Zaha Hadid, čiji su veličanstveni projekti podjednako predmet kontroverzi i divljenja, unatoč svjetskoj recesiji, radi punom parom.

Njezin najnoviji projekt, King Abdullah II – Kuća kulture i umjetnosti, bit će smješten u Jordanu, a sadržavat će koncertnu dvoranu kapaciteta 1600 mjesta, kazalište za 400 gledatelja, edukacijski centar, galeriju te popratne prostorije za probe i tehničke prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalazit će se uz autocestu, te se tom stranom, izdubljivanjem forme zgrade i ostakljenim javnim prostorom na nekoliko nivoa, u potpunosti otvara prema ulici, ističući novi centar i fluktuaciju velikog broja posjetitelja.

Kako objašnjavaju iz studija Zaha Hadid architects, za koncept novog centra izvedbenih umjetnosti inspirirao ih je fantastični antički grad Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra je izvrstan primjer zanimljive međuigre arhitekture i prirode, koji sadrži intrigantnu kompleksnost i eleganciju prirodnih formi, objašnjavaju arhitekti. Gradnja ovog zdanja trebala bi započeti tijekom 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledaj.to

Prethodni članak:

arti-200905170271006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo