Ubio sam majku

Ubio sam majku, pobjednički film sedmog ZFF-a u režiji kanadskog wunderkinda po imenu Xavier Dolan igra u kinau Europa.

23.2.2010.
15:06
VOYO logo

Odvažni prvijenac 20-godišnjeg scenarista, producenta, glumca i redatelja, Xaviera Dolana, osvojio je čak tri nagrade na festivalu u Cannesu među kojima i nagradu REGARDS JEUNE za najbolji debitantski film.

Nakon Cannesa brojne uspjehe bilježio je i na priznatim svjetskim festivalima kao što su Rejkjavik IFF, Bangkok IFF, Vancouver IFF, Palm Springs FF te je bio kanadski konkurent u utrci za 'stranog Oscara' 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xavier Dolan, do festivala u Cannesu potpuno nepoznat javnosti, napisao je predložak filma s netom navršenih 16 godina te cijeli film snimio za budžet od oko 800 000 dolara nakon dugotrajnih pregovora i odbijanja od strane nekoliko producentskih kuća.

Rezultat je ovaj ‘zapanjujući poluautobiografski filmski tour de force’ (Screen Daily) o odrastanju, obitelji, seksu i prijateljstvu izložen kroz priču o turbulentnom odnosu majke i sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Xaviera Dolana, međunarodna priznanja primili su i glumci - Francois Arnaud, koji je jesenas u Zagrebu preuzeo nagradu u ime Dolana, proglašen je najboljim sporednim glumcem na VancouverFF-u, a Anne Dorval osvojila je nagradu FIPRESCI za najbolju glumicu u Palm Springsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo