Od kamatara uzeo 20.000 €, pa ostao bez kuće, novca...

Posudio je 20.000 eura uz kamatu od 10 posto. Uredno ih je vraćao sve dok nije 'upao' u financijske probleme zbog kojih je zakasnio samo s jednom ratom.

20.12.2011.
11:31
VOYO logo

Pedesetosmogodišnji obrtnik iz Koprivnice Mirko D. prijavio je policiji 32-godišnjeg Ivicu T. iz Kaštel Gomilice i 35-godišnjeg Ivicu Š. iz Splita zbog lihvarenja.

Naime, Mirko, koji se inače bavi soboslikarstvom i građevinom, posredstvom prozvanog dvojca u prosincu prošle godine je posudio 20.000 eura i to uz kamatu od 10 posto. Do srpnja ove godine svoje je rate od 2.000 eura mjesečno uredno vraćao. No, onda je zapao u financijsku krizu te je zakasnio s plaćanjem jedne rate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod fizičkim prijetnjama prodao kuću

To se "nije svidjelo" Ivici T. te ga je prisilio da potpiše ugovor po kojem mu mora vratiti dug od 22.000 eura do ožujka 2012. No, na tome nije sve stalo. Mirko je uz to morao renovirati kuću Ivice T. u Kaštel Gomilici. U to je, kazao je policiji, uložio dodatnih 10.000 eura. Kamatari ni na tome nisu stali! Mirku D. su nedavno fizički zaprijetili i prisilili ga da sastavi i potpiše novi ugovor, a Ivica T. od njega je zatražio je da mu proda svoju kuću u Primorskom Docu za 25 tisuća eura. Večernji list piše kako je Mirko na sve to pristao. Ugovor o prodaji kuće potpisao je i ovjerio kod javnog bilježnika.

Nakon porasta duga na 30.000 eura prijavio ih policiji

Nakon toga kamatari su shvatili da do svega dolaze lako pa su se opet odlučili "koračati dalje". Ucijenili su Mirka D. rekavši mu da mu neće vratiti alat koji je ostao u kući u Kaštel Gomilici ako im ne vrati dug koji je do tog trenutka, po njihovom mišljenju, dosegao 30.000 eura. To je prelilo čašu, pa je Mirko D. odlučio dvojac prijaviti kaštelanskoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njegove prijave istražni sudac je odobrio pretres stanova Ivice T. i Ivice Š. te su ondje zatekli ostavljeni alat dok im je Ivica Š. dragovoljno predao, pušku i streljivo koje je ilegalno posjedovao. Obojica prijavljenih, neslužbeno se doznaje, privedeni su na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo, a potom je Ivici T. određen istražni zatvor, a Ivici. Š. zabrana približavanja Mirku D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo